Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmetin Hayata Geçirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından evlenmek için başvuru yapan çiftlere, evlilik öncesi danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da uygulanan evlilik öncesi danışmanlık programı, Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda nikâh başvurusu yapmaya gelen çiftler tarafından yoğun ilgi gördü.
Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımalarını, birbirleriyle etkili iletişim kurma yollarını keşfetmelerini ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmelerini sağlayan bu uygulamayla, evlenme aşamasındaki çiftlere evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı sunması hedefleniyor.
ŞENGÖNÜL: ÖNEMLİ BİR ADIMI BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ
Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen evlilik öncesi danışmanlık programı hakkında bilgilendirme yapan Aile Danışmanı, Sosyolog Elif Şengönül, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda aile eğitim programı kapsamında evlilik öncesi danışmanlık programına bir hafta önce başladık. Çiftlerimize evlilik öncesinde evlilikte yaşanabilecek olası problemleri, olmadan halledebilmek ve evlilikteki iletişim ve yaşam becerilerini güçlendirmek, sağlıklı ailelere dönüştürebilmek adına çok önemli bir adımı başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın bizlere sunduğu büyük katkılar var. 
Evlilik öncesi danışmanlıkta çiftlerimizin öncelikle aile içerisinde birbirlerine karşı olan sorumlulukları, çocukların bakımı, evlilik sorumlulukları noktasında eğitimler veriliyor. Çiftlerimiz, hayata geçirdiğimiz uygulamanın güzel bir düşünce olduğunu bizlerle paylaşıyorlar. Şu anda faaliyete geçirdiğimiz bu uygulamanın tüm Türkiye’de uygulanmasının temennisi içerisindeyiz” dedi. 
Aile eğitim programı kapsamında evlilik danışmanlığı programına katılan Edanur Topçu ve Murat Ercan çifti, aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Böyle bir hizmetin tüm Türkiye’de olması gerektiğini vurgulayan Ercan, evlilik sonrası içinde eğitim alacaklarını belirtti. 
Nikâh Sarayı’na nikâh günü almaya gelen ve evlilik öncesi danışmanlık programına katılan Selma Göğebakan ve İbrahim Kulat çifti de Büyükşehir Belediyesinin evlilik öncesi bilinçlendirmeye yönelik uygulamasını beğendiklerini ifade ederek, evlilik öncesi almış oldukları bu eğitimlerin kendileri için faydalı olduğunu bu nedenle Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiklerini dile getirdiler. 
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN