Çin'in 17 eyaletinin ekonomik büyümesi yüzde 5.2'yi geçti

Bu yılın ilk üç çeyreğinde Çin'in 13 eyaletinin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nın (GSYİH) 3 trilyon RMB'yi aştığı belirtildi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Guangdong ve Jiangsu eyaletlerinin GSYİH’sı ise 9 trilyon RMB’yi aşarak ülkede öncü konumlarını sürdürdü.

GSYİH büyüme hızına bakıldığında 17 eyaletin GSYİH büyüme hızının, ulusal büyüme oranı olan yüzde 5,2’den daha yüksek olduğu görülüyor. Bunlar arasında, Tibet, Hainan, İç Moğolistan, Gansu ve Sichuan’ın aralarında bulunduğu 5 yerin GSYİH büyüme oranı yüzde 6,5’in üzerine çıktı.

İlk üç çeyrekte 17 eyalette toplam perakende tüketim malları satışlarındaki yıllık artış, ulusal yıllık büyüme olan yüzde 6,6’nın üzerinde gerçekleşti. Shanghai ve Hainan yılın ilk yarısında olduğu gibi çift haneli büyümeyi sürdürdü.

Bu yılın başından bu yana, Çin’in tüm bölgeleri yüksek kaliteli ekonomik kalkınmayı hedefledi, kendine has avantajlardan yararlanarak yeni ekonomik alanlarda büyüme noktaları oluşturdu ve yeni bir ivme geliştirdi.

İlk üç çeyrekte ülkenin kuzeydoğu bölgesinde büyüme hızlandı ve batı bölge, ortalama yüzde 6,9’luk ekonomik büyüme hızıyla, doğu bölgenin yüzde 5,7’lik büyüme oranının üzerinde performans gösterdi. Çin’de farklı bölgeler arasındaki kalkınma dengesi daha da güçlendi
 
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN