Çin'de 5 milyar avroluk yeni bir çip üretim tesisi kuruluyor

Çin, çip üretim kapasitesini artırmak için yeni yatırımları teşvik ediyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

 Bu kapsamda, Changxin Xinqiao Storage Technology şirketinin, ülkenin doğusunda dev bir yarı iletken fabrikası projesi inşaatının tamamlanması için 39 milyar yuanlık (yaklaşık 5 milyar avroluk) bir fon ayırdı. Çin hükümeti ayrıca elektronik dökümhane sektörüne destek fonu olan Big Fund aracılığıyla bu girişimin başlıca yatırımcısı.

Üç yıl içinde tamamlanması hedeflenen ve toplam 150 milyar yuanlık (19,2 milyar avroluk) bir değere sahip olacak olan bu üretim tesisini, Anhui eyaletinin Hefei kentinde yerleşik yarı iletken üreticisi Changxin Xinqiao işletecek. 

Çin basını, söz konusu fabrikanın dinamik bellekli çipler (dynamic random-access memory) ve üretilmesi basit olan bilişim stoklama çipleri üretebilecek durumda olacağını ve bunlardan, bilgisayarlar ve bir dizi elektronik ürün için yararlanılacağını belirtiyor.  

Beijing sekiz yıl önce, yarı iletkenlere öncelik tanıyarak yüksek teknoloji şirketlerini desteklemek amacıyla “Made in China 2025” politikasını tanıtmıştı. Big Fund, bu endüstrinin gelişmesinin bayrak taşıyıcısı konumuna geldi. İlk ortaya atıldığında 140 milyar yuan (yaklaşık 18 milyar avro) enjekte edilen fon, daha sonraki ikinci bir aşamada yaklaşık 200 milyar avro ile beslendi. Şu an bu durumda yeni fonlarla birlikte Big Fund, Changxin Xinqiao’nun yüzde 33 kadarını elinde bulunduruyor. 
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN