Çin, 9 ayda 825 bin elektrikli araç ihraç etti

Temiz enerjili araçların popülerliği her geçen gün biraz daha artmaya devam ederken, Çin'in otomobil ihracatının önemli bir payı elektrikli araç ihracatından oluşmaya başladı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Çin Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan veriler, içinde bulunduğumuz yılın ocak - eylül döneminde yıl bazında yüzde 60 oranında artışla, 3 milyon 388 bin araç ihraç edildiğini gösteriyor. Bu araç toplamının 825 bin kadarı, yine yıl bazında yüzde 10’luk bir artışla, elektrikli araçlardan oluşuyor. 

Yeni enerjili araçların ihracatında görülen artış, bu arada uluslararası nakliyat kapasitesini de, uluslararası taşımacılık fiyatlarını yükseltmek suretiyle bir hayli zorladı. Dünya üzerinde 700’den fazla araç nakliyatçısı bulunuyor ve Çin bu alanda küresel deniz nakliyatının yüzde 10’luk bir kapasitesine sahip. Otomobil ihracatındaki sürekli hacim artışı dikkate alındığında, ek nakliye kapasitesine ihtiyaç duyuluyor. Nitekim çok sayıda deniz nakliyat şirketi, bu eksikliği gidermek amacıyla, yeni gemi yapımı için sipariş yağdırmaya başlamış bulunuyor.
 
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN