Çin, 2023'te 16 e-ticaret üssü daha kuracak

Çin Ticaret Bakanlığı, bu yıl elektronik ticaret ulusal merkez listesine 16 e-ticaret parkı daha ekleneceğini açıkladı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Elektronik ticaret konusunda düzenlenen bir konferansta konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Chen Chunjiang, dijital ekonominin Çin'in modernleşme sürecine güçlü bir hamle yapma olanağı sağladığını söyledi. Chen, elektronik ticaretin ülkenin ekonomisi ve kalkınması açısından oynadığı yaşamsal rolün altını çizdi.  

Chen, e-ticaret sektörünün dijital ekonomi bünyesinde en büyük gelişme payına ve en geniş kapsama sahip olduğuna işaret etti ve Çin e-ticaret sektörünün, ölçeğinin büyümesi ve kalitesinin artması ile yenileştirici bir gelişmeye tanık olduğunu belirtti. 

Resmi veriler, Çin’in dijital ekonomisinin ilk kez 2022 yılında 50 trilyon yuanı ( yaklaşık 6 trilyon 960 milyar doları) aşarak, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 41,5 oranına denk düştüğünü gösteriyor. Ayrıca ülkenin e-ticarete bağlı sektörleri yaklaşık 70 milyon istihdam yaratırken çevrimiçi perakende satışların ulusal çapta hacmi, art arda on yıl dünyada ilk sırayı aldı.

Çin, reel ekonominin kalkınmasını teşvik amacıyla, ulusal e-ticaret demonstrasyon / gösteri üslerinin rollerini tam anlamıyla oynamalarına olanak verecek ve e-ticaret endüstri dallarını ve rekabet avantajlarına sahip önder girişimleri destekleyecek.
Çin Uluslararası Radyosu

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN