Çiftçiye Bir Destek Daha!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Türkiye Petrolleri (TP) iş birliğinde, 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı ve Gaziantep Çiftçi Kart Mobil Uygulamasını kullanan yaklaşık 40 bin çiftçi, TÜRKVET'e kayıtlı 18 bin hayvan işletmecisi ve AKS'ye kayıtlı bine yakın arıcılık işletmesi TP bayilerinden aldığı yakıtta yüzde 6 indirimden yararlanacak. Yaklaşık 60 bin üretici bu indirimden yararlanmış olacak.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

TP ile yaklaşık 60 bin üreticiye geçtiğimiz yıl başlatılan ve kısa sürede başarılı sonuçlar elde edilen çiftçi kart uygulaması ile sağlanan mazot desteğinin kapsamı genişliyor. GBB ve TP arasında yapılan protokolle mazot desteğinin yanı sıra yakıtta yüzde 6’lık indirim sağlanması için imzalar atıldı. 
GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, başta mazot olmak üzere çiftçilere yapmış olduğu desteklerle 2022 yılında 33 bin 180 olan çiftçi sayısını 2023 yılında yaklaşık 40 bine çıkardı. Şimdi de desteklerin kapsamı genişletilerek imzalanan protokol aracılığıyla tarımsal üreticilere indirimli yakıt alışverişi sağlanacak. 
GBB ve TP arasında imzalanan protokolün imza törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, İslahiye İlçesi Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı İlçesi Belediye Başkanı Yakup Bahar, Yavuzeli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, Araban İlçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru,  İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, TP Ticari Yakıtlar Grup Müdürü Delil Suna, TP Çukurova Müdürü Müslüm Erçetin, Büyükşehir Belediyesi şube müdürleri  ve STK temsilcileri de katıldı. 
ŞAHİN: DOĞRU İŞ YAPINCA ÇKS’YE KAYITLI ÇİFTÇİ SAYISI YAKLAŞIK 40 BİNE ÇIKTI
Başkan Fatma Şahin, üreticinin cebinin rahatlaması için döngüsel sistemde petrolün en önemli nokta olduğunu belirterek, “Bu çok önemli neye kıymet verdiğimizi gösteriyor. Burada bir takım çalışması var. Yazılımcımız da üretimcimiz de kendimiziz. Ortaklık önemli, yol arkadaşlığı önemli, memnuniyet de önemli. Doğru iş yapınca sayı 40 bine çıktı. Bu çok hayati bir durum. Kayıtlı sistemde yüzde 6 ile bunun daha da çoğalacağını düşünüyorum. Maliyetler düşüyor, kar marjı artıyor. Bu çiftçinin cebinin, toprağın rahatlaması demek. Bu sofranın bereketlenmesi demek. Bizi UNESCO’ya götüren döngüsel sistemin başlangıcı demek. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan protokolde yaptığı açıklamada, belediyenin yaptığı yatırımlardan olumlu etkileşimler alındığını belirterek, “Çiftçi kartına sahip tüm çiftçilerimize mazot desteği yaptık. Geçen sene ve bu sene ile birlikte yaklaşık 200 milyon TL’den bahsediyoruz. İnşallah bu can suyu olur, bereketli olur ve çiftçilerimizin bu şekilde bereketli hasılatları olur. Çiftçilerimizle daha büyük projeleri hayata geçiririz.” dedi.  
Gaziantep İl Tarım müdürü Mehmet Karayılan, TP’nin altyapıyı çok iyi sağladığını belirterek, “Bu çiftçi kartla birlikte tarım kredi marketleri de dahil olmak üzere birçok indirimden faydalanıyoruz. Sadece geçen sene 4 milyon 400 litreye yakın bir akaryakıt verildi. Çiftçilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.  
Türkiye Petrolleri Ticari Yakıtlar Grup Müdürü Delil Suna ise birliktelikten çok mutlu olduğunu ifade ederek geçen yılı sorunsuz kapattıklarını bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceklerini düşündüğünü belirtirken; Türkiye Petrolleri Çukurova Müdürü Müslüm Erçetin de geçen yıl ÇKS uygulamasının ilk defa Türkiye’de hayata geçirildiğini ve proje ile Gaziantep’te 30 bini aşkın çiftçiye 4 bin metre küp yakıt dağıtıldığı bilgisini verdi.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN