Başkan Şarlak'tan Yeni Sanayi Siteleri Açıklaması

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Battalgazi ilçemizde kurulacak olan Yeni Sanayi Bölgesi için teşekkür ediyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Battalgazi ilçemizde kurulacak olan Yeni Sanayi Bölgesi için teşekkür ediyoruz” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin 3 Ekim 2023 tarihli sayısında yayımlanan kararla yeni sanayi alanları ilan edildi. Buna göre Malatya’da "Battalgazi Fırıncı Sanayi Alanı" için 190 hektar, "Eski Malatya Battalgazi Sanayi Alanı" için 3 hektarlık alan sanayi alanı olarak belirlendi.

Konuya ilişkin olarak iş dünyası bu karardan memnuniyetini ifade ederken ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak “Yatırımların artması ve istihdamın artması bakımından alınan bu kararı sonuna kadar destekliyor ve kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Depremler sonrası her konuşmamızın başında dile getirdiğimiz üzere birçok kalifiye eleman Malatya’yı terk etmez zorunda kaldı. Yeni Sanayi Bölgeleri yeni iş alanları ile birlikte verdiğimiz göçleri geri alabilmek adına önemli bir unsur olarak yorumlanabilir.” şeklinde konuştu.

ASELSAN’ın Malatya’da fabrika kuracak olması yeni sanayi bölgelerinin itibarını kazandıracağı gibi Malatya sanayisi açısından da oldukça önemli olduğunu belirten Başkan Mustafa Şarlak“Türkiye Yüzyılı ve Orta Vadeli Programda (OVP) yer alan yatırım, üretimin ilk olarak içinde bulunduğumuz deprem bölgelerinden başlaması bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN