Tarım Ve Orman Bakanı Yumaklı, Tarım Orman Gençlik Konseyi Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülkede tarımsal üretimin artırılması için önemli projeler yürüttüklerini belirterek ''Kırsal kalkınma başlığı altında 21 senede 90 binden fazla projeye yaklaşık 87 milyar liralık hibe desteği verdik' dedi.

Yumaklı, Tarım Orman Gençlik Konseyi üyeleri ile Bakanlık'ta bir araya geldi.
Tarım Orman Gençlik Konseyinin ilk kez geçen yıl toplandığını anımsatan Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ikinci kez bir araya gelebildiklerini, çalışmaların bundan sonra daha yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi.
“Gençlerimizin enerjisini ve dinamizmini, stratejik bir sektör olan tarıma mutlaka yansıtmalıyız” diyen Bakan Yumaklı, gençlerin tarım sektöründe daha fazla yer almasıyla ilgili dünyada da benzer sorunlar yaşandığına dikkati çekti.
“TOPYEKÛN BİR SEFERBERLİK BAŞLATTIK”
Bakanlığın çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yumaklı, “Ülkemizde tarımsal üretimi artırmak istiyoruz. Bu konuda topyekûn bir seferberlik başlattık. Ulaşmak istediğimiz şey, sürdürülebilir bir tarımsal üretim, bunun verimli bir üretim metodolojisiyle yapılması, ürünlerimizin kaliteli olması bütün bunların kayıtlılığının en üst düzeyde olması ve günün sonunda tarımsal üretim için yatırım yapılması” ifadelerini kullandı.
Kırsal kalkınmaya sağlanan desteklere de değinen Bakan Yumaklı, “Kırsal kalkınma başlığı altında 21 senede 90 binden fazla projeye yaklaşık 87 milyar liralık hibe desteği verdik. Bunların tarımsal üretime, yatırıma ve istihdama dönüştüğünü biliyoruz” diye konuştu.
Bakan Yumaklı, tarımsal üretimin öneminin dünyada yaşanan son gelişmeler sonrası daha iyi anlaşıldığının altını çizerek şunları kaydetti:
“Tarım ve ormanın gelecek vizyonunu siz kıymetli kardeşlerimizle birlikte oluşturacağız. Tarımsal üretimin planlanması konusunun altyapısını bitirdik, ikincil mevzuatlar ile ilgili çalışmalar da büyük oranda tamamlandı. Bir daha ülkemizde tarımsal üretim planlamasıyla alakalı kimsenin şüphesinin olmayacağı ya da büyük oranda memnuniyetin sağlanacağı bir çalışma ortaya konuldu. Ülkemiz açısından son derece önemli olan özellikle tarımsal üretimin planlanması, sözleşmeli üretim, kayıtlılık konuları ve alt başlıklarıyla alakalı yoğun bir çalışma gerçekleştirildi”

Bulten

Bakmadan Geçme