MESOB Başkanı Keskin Fırat EDAŞ Esnafı ve Vatandaşı Mağdur Ediyor

Keskin, Fırat EDAŞ'ın dijital sisteme geçiş sürecinde eski projeleri kabul etmemesi, oturma ruhsatı olmayan binalara elektrik bağlamaması ve konteyner iş yerleri için elektrik projesi talep etmesi nedeniyle esnafın ve vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Malatya Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Fırat EDAŞ'ın dijital sisteme geçiş sürecinde eski projeleri kabul etmemesi, oturma ruhsatı olmayan binalara elektrik bağlamaması ve konteyner iş yerleri için elektrik projesi talep etmesi nedeniyle esnafın ve vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını iddia etti. Keskin, Fırat EDAŞ'ı sorunları çözmeye davet etti.

'Sistem Değişti, Vatandaş ve Esnaf Mağdur Oldu!'
Fırat EDAŞ'ın dijital sisteme geçmesiyle eski projeleri sisteme aktarmadığını iddia eden Keskin, bunun hem esnafa hem de vatandaşa büyük sıkıntılar yaşattığını dile getirdi:

'Fırat EDAŞ, 2024 yılında yapılan hiçbir projeyi sisteme giremiyor. Daha önce onayladığı projeleri bile kabul etmiyor! Ellerinde eski dosyası olan vatandaş ve elektrikçiler abonelik yapamıyor. Yeni sistemi kurarken, eski sistemle güncelleme yapmak yerine tamamen kapatmışlar. Sistemin hatası yüzünden bedeli vatandaş ödüyor!'

'Su ve Doğalgaz Var, Ama Elektrik Yok!'
Keskin, oturma ruhsatı olmayan binalara su ve doğalgaz bağlanırken, elektrik verilmemesini de eleştirdi:

'Oturma ruhsatı olmadan doğalgaz veriliyor, içme suyu bağlanıyor ama Fırat EDAŞ elektrik vermiyor! Oturma ruhsatı belediyeye ait bir konudur. Belediye suyu bağlıyor, doğalgaz bağlanıyor ama elektrik verilmesi engelleniyor. Bu çifte standardın mantıklı bir açıklaması yok!'

'Konteyner Esnafına 6 Bin TL'lik Elektrik Projesi Yükü!'
Deprem sonrası geçici olarak konteynerlerde faaliyet gösteren esnafa elektrik bağlanması için proje talep edilmesine de tepki gösteren Keskin, bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi:

'Afet kapsamındayız! Konteynerler geçici iş yerleri ve bu esnaf zaten zorluklarla ayakta kalmaya çalışıyor. Geçici bir yapıya nasıl elektrik projesi istenir? Bu işin maliyeti 5-6 bin TL. Depremde yıkılmış bir şehirde bu tür zorluklar çıkarmak esnafı bitirmektir. Fırat EDAŞ derhal bu yanlış uygulamalardan vazgeçmeli!'

Keskin, yetkililere seslenerek Fırat EDAŞ'ın esnafı ve vatandaşı daha fazla mağdur etmemesi için acilen çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.

Bulten

Bakmadan Geçme