MAGİNDER Başkanı Karademir Yerinde Dönüşüm Projeleri Hızlandırılmalı

MAGİNDER'den Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer'e Ziyaret: 'Rezerv Alanlar İçin Vatandaşlarımıza Çağrımız, Devletimize ve Valimize Güvensinler'

[12:42, 17.09.2024] +90 531 264 05 02: MALATYA(Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetimi, kurulu Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer ziyaret ederek istişarelerde bulundu.
“Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer “Malatya'mızın ihyası için güveni ve ferah konutlarda oturması, Kentimizde yoğun tempo içinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte yanımızda olan sivil toplum temsilcileri ve Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) ailesine teşekkür ediyorum. Malatya'mız daha güzel günlere getirmek için çalışıyoruz dedi.


Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Ailesi olarak Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer ediyoruz Hem Malatya'mızın inşaat sürecinde şuanda Kentimizde Rezerv alan ve imarla ilgili çalışmalar hakkında istişare toplantısını gerçekleştiğini ifade eden. Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir Malatya'mız için umut verici bilgileri almak ve daha sonra vatandaşlarımızla paylaşmak için buradayız. 6 Şubat Depreminde hemen sonra saha'da aktif olarak çalışan Müdürümüz Cengiz Başer teşekkür ediyorum. Kentimizde hızlı bir şekilde çalışmalar olduğunu görüyoruz, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum görev geldiği andan itibaren çalışmalar hız kazandı. Malatya'mızda hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Malatya Valimiz Seddar Yavuz göreve başlamasından sonra Çalışmalar hız kazandı. ve uyum içinde çalışıyorlar. Rezerv alanlar ilgili vatandaşlarımız devletimize valimize güvensinler yıkım sürecine katkıda bulunsunlar mahkeme süreçleriyle sürece taş koymasınlar bu şekilde şehirimiz yeniden ayağa kalkar.Kentimizi için yerinde değişim olmadığı sürece, Malatya'nın ayağa kalmayacağını yerinde dönüşüm hızlanmadığı zaman kentimizin eski gücüne kavuşmayacağını bu anlamda yerinde dönüşüm projelerinin hızlanması gerekiyor dedi.
"Deprem bölgesinde yerinde dönüşüm için verilen desteklerin yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Karademir İnşaat maliyetlerinin artması nedeniyle, bir milyon beşyüzbin TL'lik destekle evler inşa edilemiyor. Ez az iki buçuk milyon TL destek verilmesini buradan bir kez daha talep ediyoruz. Malatya'mızın eski gücünü dönmesi için hep birlikte çalışacağız, Deprem izlerini inşallah Malatya'mızda sileceğiz şeklinde konuştu.

MAGİNDER Başkan Karademir ‘den Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer ‘e plaket verildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR