Düğüm Çözüldü! Söğütlü Cami'nin Temeli Atıldı...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde bulunmak ve Söğütlü Camii'nin temelini atmak üzere Malatya'ya geldi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde bulunmak ve Söğütlü Camii'nin temelini atmak üzere Malatya'ya geldi.

Malatya'nın simge camilerinden olan ve eski Belediye Meydanı'nda bulunan Emekliler Parkı'nın olduğu alanda yapılacak olan Söğütlü Cami'sinin temel atma töreni, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen temel atma töreni, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Malatya olarak gerçekten zor günler yaşadık
Söğütlü Cami'sinin temel atma programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Allah'ın isminin anılacağı, yüceltileceği, bir birçok sosyal ve kültürel etkinliğin yapılacağı Söğütlü Cami'mizi temel atma töreninde bizleri bir araya getiren Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Malatya olarak gerçekten zor günler yaşadık. Düştük ama yıkılmadık. Çünkü devletimiz her zaman yanımızda oldu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız özellikle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız depremin ilk gününden itibaren arkamızda Beydağı gibi dimdik durdular. Malatya'lı hemşehrilerim adına başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza ve özellikle Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Başkan Er konuşmasının devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimizin tüm kurumlarını seferber ederek, ilk günden itibaren Malatya'mızın yanında oldu. Sayın Bakanımız Malatya'mızı sıklıkla ziyaret ederek sürekli yanımızda oldu. Malatya'mıza hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Bakanımızın ne kadar önem verdiğini görmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde; Malatya'mızın durumunu izah ettik. Bu girişimlerimiz sonucunda gerekli adımlar atıldı. Sayın bakanımız yeniden göreve geldikten sonra Malatya'da rezerv alanlarındaki ihaleler ciddi bir ivme kazandı ve neredeyse tamamlanma aşamasına geldi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ'miz 100 bin konutu bir yılda bitirir. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa, devletimizin bu gücüyle iki yılda rahatlıkla şehrimizi ayağa kaldırırız. Ayrıca Milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Onlarında yardımlarını her zaman alıyoruz. Sayın Valimizle iyi bir sinerji oluşturduk. Malatya'da hem enkazların kaldırılmasında hem de şehrimizin yeniden ayağa kaldırılmasında birlikte hareket ediyoruz.
Elini taşın altına koyan, Söğütlü ve Yeni Cami'mizi Malatya'mıza yeniden kazandıracak olan hayırsever iş insanımız Haci Bayram Kızılaslan ağabeyimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bulten

Bakmadan Geçme