Başkan Osman Güder Den İl Kültür Ve Turizm Müdürü Ali Cengiz'e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu.

Cengiz'in 40 yılı aşkın süredir Malatya'ya hizmet eden bir isim olduğunu belirten Güder 'Cengiz'e hayırlı olsun dileklerimizi iletmeye geldik Rabbim hayırlı, uğurlu eylesin. Kendisi, Malatya'nın değerlerinden bir tanesidir.

Kültürün, turizmin, sporun içerisinde Malatya'ya hizmet etmiştir. İnşallah bundan sonraki süreçte birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza canı gönülden inanıyorum. Müdürümüz özellikle bize lazım, niye derseniz, Battalgazi tarihin, medeniyetin, kültürün olduğu bir ilçe. Malatya denince akla Eski Malatya, yani Battalgazi, geliyor” dedi.
Battalgazi ilçe sınırları içerisindeki Eski Malatya'da Ulu Cami, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve türbeler ile şehir merkezindeki Yeni Cami başta birçok eserin 6 Şubat 2023 depremlerinden zarar gördüğünü belirten Güder “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, depremden sonra Malatya'nın sorumlu bakanı olarak, ilimize gelip gidiyor. Kültür varlıklarımızla alakalı sorunları Bakanımıza ilettik. Önceki Kültür ve Turizm Müdürümüz Çetin Şişman da şu an bakanlıkta. Malatya'mızın bu varlıklarıyla ilgili sorunları takip ediyor. Temennimiz tarihi eserleri Malatya ile beraber ayağa kaldırırız” dedi.
Güder, depremde büyük hasar gören çarşı, konutlar ve tarihi eserlerin toparlanması için mücadelenin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Ziyarette bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz, “Osman Güder Başkanımıza nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Battalgazi bizim için Malatya'nın açık hava müzesidir. 1224 yılında yapılan, Anadolu'nun ilk İslam eserlerinden Ulu Cami, 1637'de yapılan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı orada bulunuyor. Ayrıca Türkiye'de ilk üçe girecek Halk Kütüphanesi Battalgazi ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla kütüphanemiz açılacak” dedi.
Cengiz, Bakan Ersoy'un talimatıyla tarihi eserlere destek sağlanması, ayağa kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü haber verirken, tescilli sivil mimari örneklerine sağlanan desteklere Malatya'dan 100 kişinin müracaat ettiğini, Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü uzmanlarının yerinde inceleme yaptığını, bu eserlere ciddi maddi destek sağlanarak eski haliyle hizmet verir hale getirileceğini aktardı.
Cengiz, Atatürk Evi, Beş Konaklar, Malatya Valiliği gibi depremde hasar gören veya yıkılan eserlerin ayağa kaldırılması için de Bakanlığın destek sağladığını, çalışmaların büyük hızla devam ettiğini, Malatya'nın sembollerinden olup yıkılan Valilik Binasının 31 Aralık 2024 tarihinde bitirilip teslim edileceğini duyurdu.

Bulten

Bakmadan Geçme