Yangın Patlamalar Korku Yarattı

Yangın, Kiltepe mahallesinde bulunan Yeni Köy Garajının yanında bulunan baraka dükkanlarda meydana geldi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Bakırcılar Pazarında faaliyet gösterirken 6 Şubat depremlerinden sonra işyerleri yıkılan esnafların kendi imkanları ile yaptıkları baraka işyerlerinde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.

 Bir nalbur dükkanında başlayan ve kısa sürede çevredeki barakalara da sıçrayan yangın işyerlerindeki inşaat, plastik, kimyasal inşaat malzemeleri nedeniyle kısa sürede büyüdü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince müdahale edilen yangının kontrol altına alınması için Emniyet TOMO araçları da yangın söndürme çalışmasında yer aldı.

Yangın nedeniyle yüzlerce vatandaş, işyerlerindeki kimyasal maddelerin patlamasına ve tehlikesine aldırış etmeden çalışmalarını merakla izlerken, bazı vatandaşların yangın söndürme çalışması devam ederken işyerlerine girmeye çalıştığı görüldü.

Yangın kontrol altına alınarak söndürme çalışmalarına devam edildi. Yangın sonucunda 9 ayrı işyerinde büyük maddi hasar oluştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er, yangının ihbarından hemen sonra olay yerine gelerek, çalışmaları yakından takip ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit,  MHP İl Başkanı Gökhan Gök, CHP İl Başkanı Barış Yıldız'da olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip ettiler.

AK Parti Malatya Milletvekili Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak’da yangın bölgesine gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıp, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yangında 2 itfaiye eri dumandan dolayı zehirlenirken,1 vatandaş da yangın esnasında işyerine girmek isterken yaralanması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Sanayi sitesinde çıkan yangın hepimizi çok endişelendirdi. Sanayi sitesindeki yanıcı kimyevi maddelerin de etkisi ile alevler hızla yayıldı. Tüm ekiplerimiz hızlı bir şekilde aksiyon aldı ve yangını durdurmak için ciddi bir mücadele verdi. Yangından etkilenerek hastaneye kaldırılan itfaiye erlerimizin tedavisi sürüyor. Yangında zarar gören esnafımıza ise bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bütün gücümüzle onların yanındayız.” dedi.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN