Vali Yavuz: Depremzedeler İçin Birlik İçinde Hızla Çalışmalıyız

AFAD toplantı salonunda düzenlenen ve Vali Seddar Yavuz'un başkanlık ettiği Kırsal Deprem Konut Projeleri istişare toplantısında, kırsal bölgelerde inşa edilen kalıcı deprem konutlarının durumu ve projelerin ilerleyişi değerlendirildi

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Bakanlık Koordinatörü Muhammet Bektaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, YİKOB Müdür Vekili Cevdet Sel, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili firmaların temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz “6 Şubat depremleri sonrası Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımız da yeni yaşam biçimi oluşuyor, vatandaşlarımızı süratle yeni güvenli huzur içinde yaşayacakları konutlarına kavuşturmalıyız. 
İşlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için inşaatlar da personel eksikliği varsa ekip sayısının artırılması ve çalışmaların bir plan dahilinde yapılması gerekmektedir. Olağanüstü dönemlerde, olağan şartlarla çalışarak başarıya ulaşmak mümkün değildir. Depremden etkilenen bölgelerde kış aylarının yaklaşmasıyla barınma sorunlarının çözülmesi önceliğimiz haline geldi. Bu nedenle, depremzede vatandaşlarımızı süratle, güvenli ve huzur içinde yaşayacakları yeni konutlarına kavuşturmalıyız. 
Daha profesyonel bir çalışma anlayışı benimsenmeli, organize bir şekilde hareket ederek varsa eksiklerimizi hızla gidermeliyiz. İnşaat sezonunun sonlarına yaklaşıyoruz; hava şartlarını da göz önünde bulundurarak daha hızlı çalışmamız gerekmektedir. Birlik içinde birbirimize destek olarak, vatandaşlarımızı kış gelmeden sıcak yuvalarına kavuşturmalı ve onların dualarına talip olmalıyız. 
İnşaat çalışmaları devam eden ilçelerimizde kaymakamlarımız, ilgili birim müdürlerimiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz sürekli olarak koordinasyon ve iş birliği içinde hareket edeceklerdir.” dedi.
Toplantıda firma yetkilileri, kalıcı kırsal deprem konut projelerinin hangi aşamada olduğu, karşılaşılan zorluklar, yürüttükleri inşa çalışmaları hakkında bilgi vererek, sorunların çözümüne yönelik taleplerini ilettiler.


 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN