Vali Seddar Yavuz Kurum Müdürleri İle Birlikte Toplantı Gerçekleştirdi

Vali Seddar Yavuz, 6 Şubat sonrası İlimizde yürütülen çalışmalar hakkında ilgili kurum müdürleri ile birlikte toplantı gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Osman Kural, Abdulselam Bıçak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, Afad İl Müdürü Ali Altındal ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer'in verdiği brifingte; İlimizde toplam 48 Rezerv Alanda; 10 alanın ihale edildiği ve inşaatın başladığı, 9 projenin hazır olduğu ve 29 projenin ise üzerinde çalışıldığı belirtildi. Ayrıca deprem sonrası inşasına başlanılan kalıcı deprem konutlarına dair güncel bilgiler ise; Kırsal Konutlarda, 7.550 betonarme, 3.276 Çelik evin ihalesinin yapıldığı, 9.544 konutun ise inşaatına devam edildiği, 1.883 konutun ise kurasının çekilerek vatandaşa teslim edilmeye başlandığı belirtildi. Çarşı projede ise; 2  Etaptan 1'incisinin %45 , 2'ncisinin %25 seviyesi civarında olup inşaatına devam edildiği, TOKİ konutlarında ise; Malatya'da toplamda 23.532 konutun ihale edildiği, 5.998 konutun kurasının çekildiği, 17.534 konutun ise inşasına devam edildiği belirtildi.

Vali Seddar Yavuz, projelerin hızla tamamlanması için herkesin daha fazla gayret göstermesi gerektiğini ve gece gündüz halkımızın sorunlarını çözmek için çalışmak gerektiğini ifade etmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN