Özel Kurumlar Mercek Altında

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık sisteminin suistimaline karşı denetimlerin sıkılaştırıldığını ve tüm branşlarda denetimlerin tam kapasiteyle devam edeceğini duyurdu.

Özel Kurumlar Mercek Altında

 Bakan Memişoğlu, kişisel çıkarları uğruna sağlık sistemini zedeleyenlere karşı kararlı olduklarını vurguladı.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık sistemini suistimal eden kişilere karşı yürütülen denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. Denetimlerin sadece yenidoğan branşıyla sınırlı kalmayacağını belirten Memişoğlu, tüm hastanelerdeki branşların kontrol edileceğini, özel hastaneler dahil olmak üzere tüm sağlık kurumlarının sıkı denetime tabi tutulacağını ifade etti. Ayrıca, her branştan uzman hekim ve akademisyenlerden oluşan yeni komisyonların kurulacağını duyuran Memişoğlu, sağlık çalışanlarının itibarını zedelemeye çalışanlara karşı da kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti.

Bakan Memişoğlu, sağlık sisteminin dünyanın takdir ettiği bir seviyede olduğunu hatırlatarak, “kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için bu sistemi lekelemeye çalışanlara asla fırsat verilmeyeceğini” vurguladı. Sağlık çalışanlarının afetlerde ve salgınlarda gösterdiği fedakârlıkların önemine de dikkat çeken Memişoğlu, “bir avuç açgözlü çeteye” karşı mücadelenin süreceğini kaydetti.