Malatya'da Yapımı Devam Eden Projeler İçin Vali Yavuz'dan Yerinde İnceleme

Vali Seddar Yavuz, Malatya'nın Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde devam eden rezerv alanı projelerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Rezerv alanlarında incelemelerde bulunan Vali Yavuz’a, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, İl AFAD Müdürü Ali Altındal, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel ve TOKİ temsilcileri eşlik etti.
Battalgazi İlçesindeki Saray Mahallesi, Akpınar Mahallesi (Çarşı Projesi), Yeşilyurt İlçesindeki Kaynarca Mahallesi, İlyas Mahallesi, Zaviye Mahallesi, Koyunoğlu Mahallesi , Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, Akkent Sitesi ve Yakınca Mahallesindeki rezerv alanlarında incelemelerde bulunan Vali Yavuz, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Seddar Yavuz’a Yapılan Bilgilendirmede;
Battalgazi İlçesinde : 
    Merkez 2-3 Rezerv Alanı içerisindeki Saray Mahallesinde 594 konut, 493 dükkan, 256 ofisin,
    Merkez-1 Rezerv Alanı içerisindeki Çarşı Projesinde ise  5.539 bağımsız birimin,
Yeşilyurt İlçesinde :
    Kaynarca Mahallesinde 423 konut, 26 dükkanın,
   Merkez-19 Rezerv Alanı içerisindeki  İlyas Mahallesinde 404 konut, 114 dükkan ve 12 ofisin,
   Merkez-31 Rezerv Alanı içerisindeki Yeşilevler Mahallesinde 750 konutun,
   Merkez 9-10-11-12-13-14-33 Rezerv Alanı içerisindeki Zaviye ve Koyunoğlu Mahallesinde 677 konut, 98 dükkan ve 1 fırının,
    Merkez 15-16-17 Rezerv Alanı içerisindeki  Zaviye ve Koyunoğlu Mahallesinde 1.048 konut, 83 dükkan ve 4 fırının,
    Merkez 24 Rezerv Alanı içerisindeki  Akkent Sitesinde 403 konut, 7 dükkan ve 2 ofisin,
    Merkez 5-6-7-8 Rezerv Alanı içerisindeki Yakınca Mahallesinde 1.080 konut ve 58 dükkanın yapım çalışmalarının devam ettiği bilgisi verilmiştir.

Devam eden projelerin hızla ilerlediğini ve bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermek adına titizlikle çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Vali Seddar Yavuz, rezerv alanlarındaki projelerin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki konut ve ticari alan sıkıntısının büyük ölçüde giderileceği belirtti.
Ayrıca, incelemeler sonrası açıklama yapan Vali Yavuz, depremlerden etkilenen bölgelerde yürütülen inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımızın ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının fedakârca çalışmaları ile inşa faaliyetlerinin en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN