İstanbul'daki Kadın Kuaförlerinin Sektörel Zorlukları Ve Çözümler

Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmelerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki talepleri Federasyonumuza iletilip ilgili bakanlığa sunulmuştur.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

İletilen talep üzerine Ticaret Bakanlığı, önerileri titizlikle inceleyerek 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alıp gerekli çalışmaları tamamlamıştır. Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girerek ve bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırım uygulanacağı kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Yürürlüğe giren uygulama, odamıza iletilen talep ve öneri üzerine hareket edilerek esnaflarımızın çalışma saatlerindeki düzensizlik, aile bireyleri ile yeterince vakit geçirememe ve kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınması gibi hususlar esas alınarak ilgili makamlara iletilmiştir. Her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile müşterilerin tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak herhangi bir maddi kayıp yaşamamaları için gerektiğinde Pazar günü için online davetiye ve beyan vererek işletmelerini kullanma hakları vardır. 
Odalarımıza kayıtlı olmayan izinsiz, gayri resmi işletmelerin halkımızı ve basın organlarını yanlış bilgilendirerek doğru haber alma hakkını engelleyen bir tutum sergilemektedir. Bu kararı destekleyen işletmeler herhangi bir ekonomik kayıp yaşamadıklarını ve bu karardan memnun olduklarını odalarımızla paylaşmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
B.Ali Yatkın .
İ.K.K.M.O Başkanı 
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN