İklimlendirme ve inşaat sektörü sürdürülebilir şehirlerin mimarı olacak

İnşaat sektörü, hızlı gelişen teknolojiler ve artan çevresel hassasiyetler doğrultusunda iklimlendirme sektöründen bir dizi yenilikçi çözüm ve yetkinlikler bekliyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

İklimlendirme sektörü temsilcileri olarak, inşaat profesyonellerinin beklentileri doğrultusunda doğru teklif yönetimi, maliyet optimizasyonu, akıllı ve yeşil çözümler sunarak sektöre katkıda bulunduklarını belirten İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, sektörel paydaşlar arasındaki etkileşimin ve bilgi paylaşımının artırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

İnşaat sektörü, iklimlendirme sektöründen güçlü bir iş birliği ve kapsamlı bir destek beklentisi içinde. Bu iş birliğinin temelinde ise her iki sektörün de uzmanlıklarını birleştirerek daha verimli, sürdürülebilir ve konforlu yaşam alanları oluşturma hedefi yatıyor. İnşaat projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için iklimlendirme sektörünün sunduğu çözümlerin kritik önem taşıdığını söyleyen İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, iklimlendirme endüstrisinin, inşaat sektörünün çok katmanlı beklentilerini karşılayabilecek geniş bir hizmet ağına sahip olduğunu belirtti.

Doğru teklif, sözleşme yönetimi ve maliyet kontrolü öncelikli beklentiler arasında

İnşaat projelerinde maliyet ve zaman yönetiminin kritik derecede önemli olduğunu hatırlatan Mehmet Şanal; “İklimlendirme sektörü temsilcilerinin hazırladığı şeffaf, detaylı ve gerçekçi maliyet tahminleriyle oluşturduğu teklifler, inşaat projelerinin bütçe aşımına uğramadan tamamlanmasını sağlıyor. Ayrıca esnek teklif yapıları ile değişen proje ihtiyaçlarına hızlı yanıt verebilme kabiliyeti de inşaat sektörü için büyük bir avantaj sunuyor. Aynı şekilde iklimlendirme sektörü, inşaat projelerindeki sözleşmeleri başarıyla yönetebilme yeteneği ile öne çıkıyor. Proje süresini, bütçesini ve kalite standartlarını koruma adına etkili sözleşme yönetimi hayati öneme sahip. Proje süresince yaşanabilecek olası değişiklikler ve karşılaşılan sorunlara hızlı ve etkili çözümler sunulması, projelerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunuyor” dedi.

Çevre dostu ve akıllı sistemler inşaat sektörüne katma değer sunuyor

İnşaat sektörünün en önemli gündem maddeleri arasında akıllı binalar olduğuna dikkat çeken Şanal; “Günümüzde inşaat projeleri, akıllı bina teknolojileri ile daha işlevsel ve sürdürülebilir hale geliyor. İklimlendirme sektörü, akıllı bina sistemleri ile entegre çalışan yenilikçi çözümler sunarak enerji verimliliğini ve kullanıcı konforunu artırıyor. İklimlendirme ve inşaat sektörünün yakın iş birliğinde olması, yapılara yeşil bina sertifikası kazandırabilmek adına da önem taşıyor. Düşük karbon salınımı, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve çevresel etkileri minimize eden teknolojik ürünlerimizle inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı oluyoruz. Elbette sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için akıllı ve yeşil yapılar kadar iç hava kalitesi de önemli. İklimlendirme sektörü, gelişmiş hava filtreleme sistemleri ve hava değişim çözümleri ile iç mekânlarda yüksek hava kalitesini sağlayarak inşaat sektörünün bu konudaki beklentilerine de çözüm sunuyor. Üstelik bunu yaparken enerji verimli klima sistemleri ile enerji tasarrufu sağlıyor ve işletme maliyetlerini düşürüyor. Yüksek enerji verimliliği sağlayan bu sistemler hem kullanıcı konforunu artırıyor hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor” diye konuştu.

Yenilikçi ve entegre iklimlendirme sistemleri bina yönetimine bütünsel çözüm sağlıyor

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte uzaktan erişim ve yönetim sistemlerinin inşaat sektöründe giderek yaygınlaştığını dile getiren Şanal; “İklimlendirme sektörü, uzaktan erişim ve yönetim çözümleri ile bina sistemlerinin etkin bir şekilde izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlayarak inşaat sektörünün bu konudaki ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebiliyor. Bu sayede enerji tüketimi ve sistem performansı optimize edilerek arıza ve bakım işlemleri daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İklimlendirme sistemlerinin bina içindeki diğer sistemlerle entegre çalışabilmesi, bütünsel bir bina yönetimi için de büyük önem arz ediyor. Aydınlatma, güvenlik ve enerji yönetim sistemleri ile entegre çalışan iklimlendirme çözümleri, bina yönetimini daha verimli ve kullanıcı dostu hale getiriyor. Bu entegrasyon, enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra kullanıcı konforunu da artırıyor. Ayrıca Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yapan bir sektör olarak daha verimli, kullanıcı dostu ve çevre dostu çözümler geliştiriyoruz. Bu da inşaat projelerinde yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımların benimsenmesini kolaylaştırıyor. Böylece hem inşaat sektöründeki iş ortaklarımıza hem de bina sakinlerine yüksek katma değer sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İSİB Hakkında

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Türkiye’de iklimlendirme sektöründe tek ve koordinatör ihracatçılar birliğidir. Faaliyetlerine 2012 yılında başlayan İSİB, iklimlendirme endüstrisinde faaliyet gösteren tüm ihracatçı şirketleri tek bir çatı altında toplamak ve sektörün ihracat potansiyelini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 3 binden fazla üyesiyle 50’den fazla ülkede çalışmalarını yürüten İSİB, ihracat potansiyeli görülen pazarlarda gerek fuar gerek tanıtım faaliyetleri yürüterek iklimlendirme sektörünün birleştirici gücü olmaya devam etmektedir.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN