Genel Başkan Babacan Yanlış Rakamlarla Savaşarak Enflasyonu Düşüremezsiniz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda açıklanan enflasyon verilerine değindi.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Ali Babacan şunları söyledi:

"Ekonomi yönetiminde şeffaf olmadan enflasyonu düşüremezsiniz" 

"Türkiye'de aylık enflasyon, birçok ülkenin yıllık enflasyonunun üzerinde. Ekonomi yönetimiyse hâlâ gerçek enflasyonu değil, TÜİK'in açıkladığı rakamları düşürmeye çalışıyor. Oysa... Yanlış rakamlarla savaşarak enflasyonu düşüremezsiniz. Ekonomi yönetiminde şeffaf olmadan enflasyonu düşüremezsiniz."

"Fiyatlar çığ gibi büyürken, 'Asgari ücret aynı kalacak' diyemezsiniz, asgari emekli maaşını sabit tutamazsınız"

"Bağımsız araştırmalar yıllık enflasyonunu %120 olarak ölçüyor. Hane halkının yıl sonu beklentisi %92. Böyle bir ortamda TÜİK’in enflasyon rakamlarını baz almak, milyonların yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmek demektir; asgari ücretliyi, emekliyi, çalışanları günbegün artan bir yoksulluğa mahkûm etmek, çekilen sıkıntılara kulak tıkamak demektir. Fiyatlar çığ gibi büyürken, 'Asgari ücret aynı kalacak' diyemezsiniz, asgari emekli maaşını sabit tutamazsınız. İnsafa gelin. Yoksulluk her geçen gün daha da yaygınlaşıyor ve derinleşiyor, kendi kendinizi kandırmayın. Suni gündemlerle halkımızı meşgul etmekten vazgeçin, çalışandan ve dar gelirliden yana bir ekonomi politikasına odaklanın. Ülkenin gerçek beka sorunu budur."

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN