Enflasyonla Mücadelede Kalıcı Sonuç Beklentisi

Sanayiciler Makroekonomik Programı Destekliyor

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Artan küresel ve bölgesel risklerle birlikte ekonomimizin oldukça zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde, Sanayi Odası Başkanları önemli açıklamalarda bulundu. Sanayi Odası Başkanları, uygulanan makroekonomik programı desteklediklerini, para politikalarında ve finansal istikrar anlamında atılan adımları olumlu bulduklarını ifade ettiler.

Para Politikalarına Tam Destek

Sanayiciler, enflasyonla mücadelede bir an önce kalıcı sonuçlar alınmasını umduklarını belirterek, fiyat istikrarının sağlanmaması durumunda rekabet gücünün düşeceğine ve maliyetlerin yönetilemeyeceğine dikkat çekti. Bu zor dönemde herkesin elini taşın altına koyması gerektiği vurgulandı.

Üretim ve İstihdamın Korunması Gerekiyor

Toplantıda, uzun yılların emeği ve milyarlarca liralık yatırımla hayata geçirilen üretim kapasitesinin ve istihdamın korunmasının büyük önem arz ettiği belirtildi. Ticari krediler üzerinde uygulanan büyüme sınırının kaldırılması ve KOBİ kredilerinin en az enflasyon oranında artırılması gerektiği ifade edildi. İstihdam sorunlarının çözümü için ücretler üzerindeki vergi ve prim yüklerinin OECD ortalamalarına çekilmesi, mesleki eğitimle gençlerin istihdama yönlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Şirketlere Yönelik Haksız İthamlar Reddedildi

Sanayiciler, basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında şirketlere yönelik haksız ithamların yapıldığını belirtti. Şirketlerin vergi mevzuatına uygun şekilde faaliyet gösterdiği, Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi denetimlerinden geçtiği vurgulandı. Basında yer alan yanlış haberlerin sanayi işletmelerinin itibarını zedelediği ifade edildi.

Vergi Adaleti ve Kayıt Dışılıkla Mücadele

Şirketlerin sadece vergi levhalarındaki rakamlara bakarak yorum yapmanın hakkaniyetli bir yöntem olmadığı vurgulandı. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve vergi adaletinin sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiği belirtildi. Vergi politikalarında önceliğin kayıt dışılıkla ve haksız rekabetle mücadele olması gerektiği ifade edildi. Vergi sisteminin daha şeffaf ve adil bir yapıya kavuşturulması beklendiği açıklandı.

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN