Cak Tatbikat Gerçekleştirdi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Arama ve Kurtarma Birimi CAK, Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı'nda tatbikat yaptı.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Bu tatbikatın 17 Ağustos 1999 depreminin 25. Yıl dönümü münasebetiyle yapılmış olmasının çok daha anlamlı olduğu dile getirildi.
Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa, Afyon ve Gaziantep Cansuyu Arama Kurtarma (CAK) ekiplerinin katıldığı ve CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi’nin koordinesindeki tatbikata Çamlıdere Kaymakamı Minteha Teymur, Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar, Cansuyu Yönetim Kurulu Üyesi Halil Adıgüzel ziyaret ederek yakından izledi. 148 arama, kurtarma personelinin katıldığı tatbikatta; Koordinatör Yardımcısı Ahmet Hilmi Çuhadar yönetimindeki 12 eğitmen 6 istasyonda eğitim verdi. Tatbikata katılan arama, kurtarma personeli Trifor (Halatla kütle çekimi), Hava Yastığı İle Tahkimat, Kırma, Delme ve Kesme, Düğüm ve İpli Sedye, İple Dik Çıkış ve Dik İniş, Kayıp Arama ve GPS istasyonlarında çalışmalarını sürdürdü.
DEPREMLERE VE AFETLERE KARŞI TEDBİRLİ VE İHTİYATLI OLMALIYIZ
Tatbikata katılarak bütün istasyonlarını yakinen izleyen Çamlıdere Kaymakamı MentihaTeymur, yaptığı konuşmada Cansuyu Arama Kurtarma biriminin yaptığı tatbikatın önemini anlattı. Ülkemizin bir deprem ve afet bölgesinde yer aldığını hatırlatan Kaymakam Teymur, “Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gerçekleştirmekte olduğu 1. Arama ve Kurtarma Tatbikatında birarada olmamızın amacı; olası meydana gelecek afetlere karşı hazırlıklı olmak, bilgi ve becerileri geliştirmek, ekipler arasındaki koordinasyonu, birlik ve beraberliği pekiştirerek güçlendirmektir. Nerede, ne zaman, nasıl bir afetle karşılaşabileceğimizi önceden bilmemiz mümkün değil. Bu nedenle her an karşı karşıya gelebileceğimiz afetlere karşı hızlı ve etkili bir şekilde ve hayat kurtarmak için hazırlıklı, tedbirli ve ihtiyatlı olmalıyız. Bunlar için yapılan tatbikatlar ciddi bir şekilde önem arzetmektedir” diye konuştu.
CANSUYU DÜNYANIN HER YERİNDE OLACAKTIR
Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar, Türkiye’de bu kapsamlı tatbikatı ilk kez bir STK tarafından yapıldığına dikkat çekerek, önemini anlattı. Dünyanın neresinde olunsa olsun meydana gelen savaş, deprem ve afetlere duyarsız kalmayan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin her yerde olmaya devam edeceğini söyledi. Cansuyu olarak Gazze’de yaptıkları yardım faaliyetlerini de dile getiren Yaşar, “Şu an Gazzeli kardeşlerimize yardım ulaştırabilmek için her türlü yolu kullanıyoruz, Şu an Ürdün üzerinden bulduğumuz kanalları kullanarak her türlü ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırıyoruz. Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibali bölgesinde büyük bir Çadır Kent çalışmalarımız sona doğru ilerliyor. Bu tür tatbikatlarla hem arama kurtarma personellerimizi ve gönüllülerimizi bilgi, beceri ve koordinasyon noktasında en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
AFETLERDE CANSUYU OLARAK DAHA HAZIRLIKLI OLACAĞIZ
CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi ise yaptığı konuşmada Cansuyu Arama Kurtarma birimlerinin 6 Şubat depreminde bütün illerde yaptığı efsane arama ve kurtarma çalışmalarını      anlattı. O dönem sadece 5 ilde toplam 120 kişilik ekipleri olduğunu bildiren Erbeyi, “Ekiplerimiz 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde görev almış, 35 vatandaşımızı enkaz altında canlı olarak kurtarmış, yüzlerce hayatını kaybeden vatandaşımızın ize naaşlarını enkazdan çıkarmıştır. Deprem sonrasında ekiplerimiz çoğalmış, 10 ilde 400 kişilik Arama Kurtarma ekibi oluşmuştur. 17 Ağustos depreminin 25. Yıldönümünde Cansuyu Arama Kurtarma (CAK) 6 ildeki ekiplerini Çamlıdere’de biraraya getirip ortak “Arama Kurtarma ve Eğitim Tatbikatı” programı düzenlemiştir. Olası meydana gelecek afetlerde Cansuyu olarak daha hazırlıklı olacağız İnşallah” ifadelerini kullandı.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN