Büyükşehir Ve İşkur İş Birliğinde Özel Sektörde 120 Engelli Vatandaş İstihdam Ediliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü (İŞKUR) iş birliğinde özel sektörde yer alan 120 firmada engelli bireylerin istihdam edilmesine yönelik mülakatlar gerçekleştirildi.

Büyükşehir Ve İşkur İş Birliğinde Özel Sektörde 120 Engelli Vatandaş İstihdam Ediliyor

Sosyal belediyecilikte öncü çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, işveren, sanayici, iş insanı ve işletmeciyle ortak çalışarak bugüne kadar yüzlerce insanı iş sahibi yaptı. Büyükşehir Belediyesi İş ve Kariyer Merkezi aracılığıyla önemli bir projeye daha imza atıyor. İstanbul’dan sonra Türkiye’de en çok engelli çalışan talebi olan Gaziantep’te bu açığı kapatmak için İŞKUR ile Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı’nca yürütülen ortak çalışma kapsamında 120 firmanın engelli bireyleri istihdam etmesi için yeni proje başlatıldı. Engelli bireylerin engel durumlarına göre iş bulma, sürekli istihdamını sağlamak için İş ve Kariyer Merkezi’nce yürütülen çalışma kapsamında bilgilendirme toplantısı, devamında mülakat süreci gerçekleştirildi. Mülakatlarla beraber engelli bireyler, kendilerine uygun İŞKUR tarafından bulunan pozisyonlara yerleştirilecek.    

Bilgilendirme toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç, Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin katıldı.   

BERK: BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİ ENGELSİZ OLARAK GÖRÜYOR VE TUTTUĞU İŞİ KOPARACAKLARINI BİLİYORUZ

Konu hakkında bilgilendirme toplantısında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, “İŞKUR Müdürümüzün gayreti ve iş birliği içerisinde İş ve Kariyer Merkezi’ne başvuru yapan bütün arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bin 600 kişi vatandaşımızı işe yerleştirdik ama engelli vatandaşlarımız önceliğimiz. Biz bütün kardeşlerimizi engelsiz olarak görüyor ve tuttuğu işi koparacaklarını biliyoruz” dedi. 

GEÇ: İŞ SAHİBİ YAPABİLMEK İÇİN OMUZ OMUZA BERABER ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç ise proje hakkında şu ifadelerde bulundu: “En doğru ve en yakın işi bulmaya yönelik bir çalışma. Şu anda bizde 657 engelli bireyin iş başvurusu var. İŞKUR Müdürümüzün tespit ettiği sanayide, hizmet sektöründe, ticaret erbabı olan esnaflar gibi bu alanlarda engelli birey çalıştırması zorunlu olan yüzlerce işletme var. Bizdeki başvurularla oluşan bu ağı, iş gücü potansiyel ile ihtiyaç duyulan kurumlarla birleştirmek istedik. Bu projemiz ile de sizlerle ilk defa bir araya gelmiş olduk. Bu çalışmanın iyi sonuçlarını alacağız beraber. Sizleri bilgilendirdikten sonra tek tek görüşerek hangi konuda neler yapabilirsiniz, iş yetkinliği nelerde var bunları konuşarak uygun eşleştirmeleri yapacağız. İşverenlerle sizlerin lehine görüşerek iş sahibi yapabilmek için omuz omuza beraber çalışmak istiyoruz. Çalışmalar iyi sonuçlandığında sizden sonraki birçok engelli kardeşimize iş imkanının yolu açılacak.” 

EKİN: İŞVEREN VE SİZLERE BİLGİLENDİRMELER YAPIYORUZ

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin ise kurum olarak “Hangi fabrikada ne kadar engelli açığı var?” başlığında çalışmalar yapıldığını aktararak “Engelli istihdamında çalışanla işletme sahibi arasında diyalog bazen kısıtlı olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için iletişim nasıl olmalı, nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Yapabilecek iş ile ilgili talepler bize geldiğinde uygun yerleştirmeler yapılabilmeli. Tanımlanan işi yapabilecek, işinde başarılı olabilecek kişileri doğru seçmek önemli. Bu durum hem kişiye uygun olur hem de işverene katkı sağlar. Özet olarak elimizdeki çalışan ihtiyacı olan firma ve engelli bireylerimizi ihtiyaçlara göre eşleştirip iş sahibi yapacağız. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.