Yeni Pazarda Büyük Buluşma

Yaş ve kuru kayısı üretimini ve marka değerini elinde bulunduran Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi ile kalite tescili yapılmış, dünyanın dört bir yanına ihraç edilen yeni ihracat hedefi 750 milyon dolar olan Malatya kayısısı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nde Temmuz ayında başlayacak olan yeni sezona hazırlık yapıyor.

PAYLAŞ
Ras Ajans - Rasajans

Malatya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yaklaşık bin üyenin bir araya geldiği buluşmaya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan eşlik etti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “2000’li yılların başında beri hizmet verdikleri üretici, esnaf, tüccar ve ihracatçının buluşma noktası olan Sarıcaoğlu Mahallesi’ndeki şire pazarında ciddi sıkıntılara maruz kaldık. Artık buranın kapasitesinin, fiziki yapısının kayısıya uygun olmadığı kamuoyu tarafından bilinmekteydi. Bu sıkıntıların yeni bir ticaret merkezinin Malatya ve kayısıya kazandırılması zorunluluğunun oluştuğunu hep beraber görüyorduk. Yeni bir ticaret merkezi bir ihtiyaçtan doğmuştur. Bugün burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’i üyelerimizle buluşturduk. El birliği ile güçlü bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde kayısımızın ticaretini daha iyi nasıl yaparız. Üretici, tüccar, esnaf ve ihracatçının işlerini daha çok nasıl kolaylaştırırız konusunda istişarelerde bulunduk. Bütün amacımız ve gayemiz 6 Şubat depreminde büyük bir yıkım ve ciddi bir tramvaya maruz kalmış Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında kayısıyı bunun ekonomik olarak merkezine oturtup yoğun bir gayretle çalışmaktır” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR ESER”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise “Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi gerçekten çok güzel bir yer ortaya çok güzel bir eser çıkmış. Borsamız ve sizlerle birlikte buranın gelişmesi için elimizde geleni yapacağız. Burasının geleceğin yıldızı olarak parlatmamız lazım. Ben bunun bilincindeyim. Kayısı ihracatını artırmayı düşünüyoruz. Burada belediye olarak aşağıdaki depolara üçüne beşine bakmadan nasıl kiraya yereceksek bunu arkadaşlarımızla bir çalışma yaparak üyelere nasıl kiraya verebiliriz. Burayı zaten birlikte işleteceğiz. Biz kimseyi mağdur etmemiz gerektiğini esnafın önünü açmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu eserin en güzel şekilde işletilmesi gerektiğini biliyoruz ve çalıştıracağız” dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 1 Temmuz’da yeni sezona başlanılacak olan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde incelemelerde bulundular.
 

Bulten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN