Sağlık

Sağlık Haberleri

Meme Kanseri Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Önemli Nokta!

Kadınlar arasında en yaygın görülen ve günümüzde her 8 kadından 1’inin kapısını çalan meme kanseri bilim dünyasının üzerinde en çok araştırma yaptığı, tanı ve tedavide çok hızlı ilerlemeler kaydettiği bir kanser türü.

Anne Babalar Dikkat! Tablet, Telefon Ve Bilgisayar Oyunları Bu Sorunları Artırdı!

“Odasında tek başına yatmaya korkuyor!”, “Her gece yanımıza geliyor!”, “Gece ışığını kapattırmıyor!”… Son yıllarda pek çok anne baba aynı dertten muzdarip.

MASKİ Personelleri Kan Bağışında Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü personelleri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Anne-Baba Kavgası Çocuğu Nasıl Etkiler ?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.

İnatçı Öksürüğün 12 Önemli Nedeni!

Sonbahar ve kış mevsiminde hekimlere en sık başvuru nedenleri arasında yer alan ‘öksürük’ bazen haftalarca dinmeyebiliyor.

Kadınlarda 3 Önemli Jinekolojik Kanser

Dünyada kadınlarda görülen her beş kanserden birini jinekolojik kanserler oluşturuyor. Jinekolojik kanserler her yıl kabaca bir milyon kadında teşhis ediliyor ve yüzbinlerce ölüme neden olabiliyor.

Masa Başı Çalışanlar Dikkat!

Tam şu anda ekran karşısında ne iş yapıyorsanız hemen durun ve sadece 1 saniye o pozisyonda kendinizi gözlemleyin! Ne görüyorsunuz?

Prostat Kanserinde Tedavi Mümkün

Erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biri prostat kanseridir. Prostat bezinde meydana gelen bu hastalık, yıllar içerinde gelişen tedavi yöntemleri sayesinde artık çok daha kolay atlatılabiliyor.

Kaliteli Anne Sütü İçin Beslenmeye Dikkat!

Diyetisyen Pınar Demirkaya konu hakkında bilgiler verdi.

Alzheımer Riskini Azaltmanın 7 Etkili Yolu!

Son yıllarda tıptaki gelişmeler sayesinde ülkemizde de ortalama yaşam süresi giderek uzarken, beraberinde çok ciddi bir hastalık olan Alzheimer’ın görülme sıklığı ise artıyor.

Cilt gençleştirmede 4 boyutlu yöntem

İlerleyen teknolojiler sayesinde her geçen gün gelişen yöntemler arasında yer alan fotona 4D lazer tedavisi, ağrısız ve ameliyatsız bir şekilde cildi gençleştiriyor, sıkılaşmayı ve sarkmaların düzeltilmesini sağlıyor.

Fazla Kilo Ve İnatçı Yağlara Karşı 10 Etkili Egzersiz!

Sonbahar mevsimine girdiğimiz bugünlerde pek çoğumuz yazın aldığımız fazla kilolardan kurtulmanın yollarını arıyoruz.

Fazla Kararsızlık Yaşayanlar Dikkat !

Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Prostat Kanserinde Hayat Kurtaran 4 Öneri

Prostat kanseri dünyada ve ülkemizde önemli bir sağlık sorunu. Araştırmalar, ülkelerin yüzde 60’ında erkeklerde en sık görülen kanser türü olmasının yanı sıra Batı ülkelerinde bir erkeğin yaşamı boyunca prostat kanserine yakalanma olasılığının yüzde 12,5 olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla her 6-8 erkekten biri bu hastalıkla tanışıyor.

Alzheımer’ın 10 Erken Sinyali!

Günümüzde çoğumuzun dert yandığı ‘unutkanlık’ özellikle ileri yaşın doğal bir sonucu olarak düşünülse de, aslında 65 yaş üzerinde en sık görülen bunama nedeni olan ‘Alzheimer hastalığının ilk uyarılarından biri de olabiliyor!

Karnı Ağrıdığında Gelişigüzel Ağrı Kesici Vermeyin!

Anne babaların çocuklarında en sık duydukları şikayetlerin başında ‘karın ağrısı’ geliyor.

Elazığ Belediyesi’nden Kan Bağışı Çağrısı

Elazığ Belediyesi, azalan kan stokları nedeniyle Türk Kızılay'ın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla vatandaşlara "Kan Bağışı" yapılması çağrısında bulundu.

Sinsi Göz Hastalığı Glokoma Dikkat !

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen konu hakkında bilgiler verdi.

Klimadan Gelen Hastalıklara Dikkat

Klimalar, özellikle yaz aylarında yaşam kalitemizi artıran sık kullandığımız araçların başında geliyor.

Toplam 974 haber.