Sağlık

Sağlık Haberleri

Dişlerinizde Aşırı Hassasiyet Varsa Bu 5 Nedene Dikkat!

Dentin hassasiyeti, dentin yüzeyinin açığa çıktığı dişlerde görülen keskin, kısa bir ağrı ile karakterizedir. Bu durum hastalar tarafından genellikle ‘’soğuk hassasiyeti olarak tarif edilir.

Türkiye’de Doğan Bebeklerin ’si Prematüre!

Farkındalığın artması, sorunlarla mücadelenin ilk basamağı!

Prematüre Bebek Bakımında 5 Kritik Kural!

Enfeksiyonlardan kronik hastalıklara, aşırı stresten alkol ve sigaraya… Ülkemizde her yıl 150 bini aşkın bebek çeşitli nedenlerle hatta bazen hiç nedensiz yere vaktinden çok önce dünyaya geliyor.

KOAH Görülme Oranı 40 Yaş Üzerinde Artıyor

KOAH, kronik obstrüktif akciğer hastalığının baş harflerinin kısaltmasından oluşan bir hastalıktır. KOAH’ın en sık nedeni arasında sigara ve tütün ürünlerinin tüketimi yer alıyor.

Yatağa Bağımlıydı, 3 Ayda Hastaneden Yürüyerek Çıktı!

Geçmişte ‘hayal’ gibi görünen bazı tedaviler var ki, günümüzde hekimlerin tecrübesi ve teknolojideki baş döndürücü gelişmeler sayesinde gerçeğe dönüşüyor; adeta mucizelere imza atılıyor.

Diyabet Hakkında Doğru Sanılan 6 Hatalı Bilgi!

Çağımızın önemli bir sorunu olan diyabet dünyada görülme sıklığı en hızlı artan hastalıklardan biri. Dünyada yaklaşık 537 milyon kişinin diyabet hastası olduğu tahmin ediliyor.

Kanser Hakkında Doğru Sanılan 9 Yanlış!

Son yıllarda görülme sıklığı giderek yaygınlaşan, çağın korkutan hastalığı olmaya devam eden kanser oluşumunda genetik etkenlerin yanı sıra çevresel faktörler de büyük rol oynuyor.

Organ Bağışı ile Her Bağış Yeni Bir Hayat!

Organ bağışının önemi birçok açıdan ortaya çıkmaktadır:

Lösemi Şüphesi Oluşturan 4 Önemli Soru!

Çocuklar düşe kalka büyüyor… Bu sırada küçük morluklar, ufak sıyrıklar oluşması olağan. Ancak özellikle diz üstündeki yumuşak dokuda hiç bir nedeni yokken ortaya çıkan, sayıca artan, çabuk iyileşmeyen morluklara dikkat etmek gerekiyor.

Organ Bağışını Engelleyen 5 Hurafe!

Avrupa’da organ nakillerinin yüzde 80’i kadavradan yüzde 20’si canlıdan yapılıyor. Ülkemizde ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Türkiye, canlıdan nakilde yüzde 80 ile dünya lideri olarak başı çekerken, kadavradan nakilde ise sonlarda yer alıyor.

Kerevizin Bilinmeyen Faydaları

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Çok Uyuyanlar Daha Sinirli Oluyor !

Uyumak sağlığınız için çok önemlidir fakat bunun anlamı uyuyabildiğiniz kadar uyumalısınız demek değildir.

Sonbaharda Bağışıklığı Güçlendiren 10 Besin

Sonbaharda kalabalık ve kapalı mekanlarda virüslerin kolayca bulaşması ve havadaki ani ısı değişiklikleri derken pek çok kişi soğuk algınlığı ve grip başta olmak üzere hastalıklarla mücadele ediyor.

Diyette en çok yapılan 10 yanlış

Bilinçsizce yapılan her diyet pek çok sağlık sorununa sebep olabilir. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı olarak kilo sorunları ile obezite günümüzde her geçen gün daha fazla karşılaştığımız bir sorun.

Savaş Bölgesine 14 Bin 264 Kutu İlaç Yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası çerçevesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 yılı içerisinde savaş bölgelerine gönderilmek üzere toplanan 3 milyon 127 bin 750 lira değerindeki 14 bin 264 kutu ilaç İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) teslim edildi.

Kırmızı Göz Tehlikesinin Belirtileri Ve Korunma Yolları

Sonbaharın getirdiği serin hava ve yağışlarla birlikte birçok sağlık sorunu da beraberinde geliyor.

Mide rahatsızlıkları diş sıktırıyor

Mide rahatsızlıklarının ciddi bir bruksizm (diş sıkma) nedeni olduğunu söyleyen uzmanlar, teşhis edilemeyen baş ağrılarının veya boyun ağrılarının da yüzde 60’ının bruksizmden kaynaklı olduğuna dikkati çekiyor.

İdrar Kaçırma Sorununda Ameliyatsız Yöntem!

Karın içi basıncının artması sonucu istemsiz olarak idrarı tutamamak ‘idrar kaçırma’ olarak adlandırılıyor. Kadınlarda idrar kaçırma yaşlılığın normal bir sonucu olarak görülüyor.

Bel Sağlığını Tehdit Eden 10 Hatalı Alışkanlık!

Sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuyan hava pek çok hastalığa davetiye çıkarmasının yanı sıra omurga sağlığımızı da tehdit ediyor.

Toplam 983 haber.