Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

PDEV 509 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) tarafından sosyal dayanışma faaliyetleri kapsamında vakıf üyesi ve Pütürgeli hayırsever iş insanı Hüseyin Türkan’ın katkı ve destekleriyle Malatya’da yetim olan 509 çocuğa Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığı ile kışlık mont yardımında bulundu.

Dünyayı Sevgi ve İyilik Güzelleştirecek

Yeşilyurt'ta 'Gönül Belediyeciliği' Hizmetlerine Öğrencilerden Büyük Destek!

Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali Açışı Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Park AVM’de düzenlenen ‘Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’ açılışı gerçekleştirildi.

Tahta Çivili Ayakkabı’ya Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Alındı

Arapgir Belediyesi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı başvuru sonucu, “Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı” “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" aldı.

Gençlerden,  Kıdemli Gençlere Vefa

Malatya yemeklerini tanıtmak amacıyla başlatılan “Malatya Yemeklerini Tanıyoruz” projesi kapsamında öğrenciler Malatya’nın meşhur yemeği olan “Analı Kızlı” yemeğini yaptılar.

Cezaevindeki Kadınlar Sertifikalarını Aldılar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğü tarafından Eskişehir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü kadınlara yönelik, “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” düzenlendi.

Başkan Güder, Üniversite Öğrencileriyle “Buğday Tanesi” Filmini İzledi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, KYK Yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle birlikte engelli bir birey olan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikayesini konu alarak beyaz perdeye aktarılan ve gişe rekorları kıran "Buğday Tanesi" sinema filmini izledi.

Bakırcılar Çarşısı Kamek Kursiyerlerinin Fotoğraf Karelerine Yansıdı

KAMEK Fotoğraf Çekimi Kursu öğrencileri, Bakırcılar Çarşısı’nda gerçekleştirdiği uygulamalı eğitimle çarşının doğal dokusunu, bakırcı ustalarının emeklerini ve otantik iş yerlerini fotoğraf karelerine aktardı.

Erzurum 2025 Turizm Başkenti Seçildi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un ‘2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçildiğini söyledi.

Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Filmleri Festivali’nde Yarışacak Adaylar Açıklandı

Festival’de Onur Ödülü Ayla Algan ve Yusuf Sezgin’e verilecek En iyi Film Ödülü’ne 30 bin TL, Özel Jüri Ödülüne 15 Bin TL, Mansiyon Ödülüne 10 Bin TL verilecek

EXPO 2028 Malatya Lansman ve Vizyon Programı Gerçekleştirildi.

27 Eylül 2022 tarihinde Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan, 74. EXPO Genel Kurulunda alınan kararla 2028 yılında Malatya’da yapılacak olan, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyon olan EXPO 2028’in lansman ve vizyon programı gerçekleştirildi.

16. Travel Turkey Fuarı’nda Mersin Standına Yoğun İlgi

Türkiye genelinde düzenlenen ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak Mersin’in güzelliklerini tanıtan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ‘Yenilikçi ve Teknolojik Mersin’ standı ile yoğun ilgi gördü.

Mersin’in İlk ‘Antika Pazarı’ Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, ‘Anılarda Emek Var’ sloganıyla hayata geçirdiği ve kentte ilk olma özelliği taşıyan ‘Antika Pazarı’, kapılarını antika tutkunlarına açtı.

2022 Unesco Süleyman Çelebi Yılı Anma Etkinlikleri

Birleşmiş Millet Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 41. Genel Konferans kararıyla, UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri programı kapsamında, Mevlit yazarı Süleyman Çelebi vefatının 600. yıl dönümünde yapılan etkinliklerle anılıyor.

Yazar Tongar, Fıtrat Pedagojisini Anlatacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek Aile Atölyesi etkinliğinde Aile Danışmanı - Yazar Hatice Kübra Tongar, ebeveynlere seslenecek.

BELSOS'un Başvurusu Sonucunda 2 Ürüne Coğrafi İşaret Tescil Belgesi

Büyükşehir Belediyesi Belsos'un Başvurusu Sonucunda Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Alındı.

Yazar Ercan’dan Battalgazi’deki Ailelere Önemli Şifreler

Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Aile Akademisi” programının son konuğu Dijital İletişim Uzmanı-Yazar Said Ercan, "Dijital Çağda Ailenin Önemi” konulu konferansıyla Battalgazi’deki sevenleriyle buluştu.

Gaziantep Büyükşehir’in Projesi, Bebeklere Can Oluyor

Büyükşehir, “Anneye Süt Bebeğe Can Projesi”Yle Bugüne Kadar 95 Bin Anne Adayına 4 Milyon Bin Litre Süt Dağıttı

UNESCO, Çin’in geleneksel çay yapımını kültürel miras listesine aldı

Çin’in geleneksel çay yapımı Fas’ın başkenti Rabat’ta Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) somut olmayan kültürel miras listesine eklendi.

Toplam 872 haber.