Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Afet Bölgesindeki Taşınmaz Kültür Varlıklarına Proje Ve Uygulama Desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden zarar gören tescilli taşınmaz kültür varlıklarının onarımı için gerekli desteğin sağlamak amacıyla afet bölgesine yönelik proje ve uygulama yardımlarının kapsamını genişletti.

Kayısının Kitabı Da Dünya Birincisi Oldu!

Dünya kuru kayısı üretiminde dünya birincisi olan Malatya'nın kayısı kitabı da dünya birinciliğine layık görüldü.

Başkan Güngör NFK’da Gençlerle Bir Araya Geldi

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelen Başkan Güngör, “Depremden önce olduğu gibi daha sonrasında da gençlerimizin taleplerine ve ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Dünyaca Ünlü Yazardan 88. Kitap: Kuşku Nedir Ve Nasıl Giderilir?

Kitapları 73 dile çevrilen, 88 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü adayı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından heyecanla beklenen yeni kitabı “Kuşku Nedir ve Nasıl Giderilir?” çıktı.

Erzurum’da Sıfır Atık Yarışması’nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Geri Dönüştürülebilir Sıfır Atık Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Mimsan Grup, 24 – 26 Mayıs’ta ICCI’da

MİMSAN Grup, Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük uluslararası enerji fuarı olan ICCI 2023’te ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin İlk Tropik Uğur Böceği Bahçesi Gaziantep’te!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk Tropik Uğur Böceği Bahçesi’ni Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda düzenlenen törenle açtı.

Gençlik Ve Spor Bayramı’nda Doğal Yaşam Parkı Ücretsiz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Doğal Yaşam Parkı ücretsiz hizmet verecek.

New York yargısı, Çin’e ait iki antik heykeli iade ediyor

New York eyaletinin yargısı, 7. yüzyıldan kalma iki mezar taşı heykelini Çin’e iade etme kararı aldı.

Yeni Cami Yapım Protokolü İmzalandı

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar alan İlimizin tarihi Camilerinden, Malatya’nın simgesi Yeni CamiininYapım Protokolü; Malatya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü veHayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslanarasında imzalandı.

ABD’de 20 yıl yaşayan dişi panda Ya Ya, Çin’e döndü

ABD’de 20 yıl kalan 23 yaşındaki Ya Ya adlı dişi panda bugün Shanghai’daki Pudong Uluslararası Havalimanı’na ulaştı.

Tarihi Gaziantep Kalesi’nin Restorasyonu Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen şiddetli depremler sonrası hasar gören tarihi Gaziantep Kalesi’nin restorasyon süreci için ilk adımın atıldığını belirterek, “15 ila 20 Mayıs arasında ihale gerçekleştirip, Gaziantep Kalesi’nin yeniden ihyasını gerçekleştirme sürecini başlatacağız” dedi.

Büyükşehir İş Ve Kariyer Merkezi, Kentteki İstihdam Oranını Günbegün Artırıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı İş ve Kariyer Merkezi kent genelindeki istihdam oranını artırmak ve gençlerin kariyer planlamasına destek olmak için yoğun mesai harcıyor.

Dünya Mirası Arslantepe Ören Yeri Tekrar Ziyarete Açıldı.

2021 yılı Temmuz ayından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından ziyarete kapatılmıştı.

Çin hükümeti, turizm ve kültür sektörlerini teşvik kararı aldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelge ile Çin’de kültür ve turizm sektörlerinde tüketimi hareketlendirmeye yönelik bir kampanyanın başlatıldığı duyuruldu.

Dülük Antik Kentinde Çalışmalar Hızlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla Dülük Antik Kenti’nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve duyurulması amacıyla yol haritası ve mevcut durum hakkında toplantı yapıldı.

UNESCO Listesindeki Yesemek Bir Kez Daha Gazikültür Yayınlarında Yer Aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazi Kültür A.Ş. tarafından Yesemek Heykel Atölyesi çerçevesinde farklı dönemlere ve bölgelere ait heykel sanatı ve üretimi ile taş ocakları konularını ele alan "Eski Yakın Doğu’da Taş Ocakları, Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek’in Yeri" adlı kitabı yayımlandı.

Şanlıurfa dünyanın önemli bir turizm destinasyonu olabilme kapasitesine sahip

Türkiye’nin önde gelen yolcu taşımacılığı firmalarından Astor Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih As, Şanlıurfa’nın dünyanın önde gelen turizm destinasyonları arasına girebileceğini söyledi.

Battalgazi'de Kartpostallık Manzaralar

Medeniyetin Kalbi Battalgazi'deki eşsiz doğanın ve tarihi yapıların karla bütünleşmesi, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturdu.

Toplam 873 haber.