Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmetin Hayata Geçirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından evlenmek için başvuru yapan çiftlere, evlilik öncesi danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

Battalgazi'de depremzede çocuklara ücretsiz saç bakım hizmeti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla konteyner kentte kalan çocuklara ücretsiz saç bakımı ve kesimi gerçekleştirildi.

Başkan Güder Arslantepe Kazı Heyetini Ağırladı

Başkan Güder, ' M.Ö 5 bin yıllık bir tarihi, bir geçmişi ortaya çıkararak bu geçmişi alıp geleceğe aktarma noktasında önemli çalışmalar yapılıyor. Bu tür geçmişe ait miraslar bir millete ait miraslar değildir. Bunlar ortak miraslardır.

Battalgazi'de Unutulmaz Toplu Sünnet Şöleni

Başkan Güder' Depremzede Yavrularımıza 44 Kere Maşallah'

Gürkan: Çocuklarımız Ne Kadar İyi Yetiştirilirse Geleceğimiz O Kadar Aydınlık Ve Parlak Olur

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki 8 Semt Konağı ve Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilere yönelik ‘Yaz Okulu Final Şenliği’ programı düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi 1. Sınıf Hayvanat Bahçesi Ruhsatını Aldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde tek olma özelliğine sahip olan Orduzu bölgesinde bulunan Hayvanat Bahçesi, şehir içinden ve şehir dışından birçok ziyaretçinin uğrak noktası oldu.

Dünyanın İlk Ve Tek Gerçek Yoga Dergisinin 43. Sayısı Çıktı!

2011 yılından bu yana tam 12 yıldır kesintisiz olarak yayınlanan Dünyanın ilk ve tek gerçek Yoga dergisi olan Yoga Academy Journal’ın 43. Sayısı çıktı.

Üniversitemiz Tanıtım Günleri Malatya Park AVM’de Başladı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, tercih etmek isteyen aday öğrencilerin üniversite hakkında merak ettikleri ve tercih etmek istedikleri bölümler hakkında birebir bilgi almaları için 31 Temmuz- 4 Ağustos 2023 tarihleri arası Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde tanıtım günleri başlattı.

Yeşilyurt Kent Konseyinin ‘Teleskop İle Ay Gözlemleme’ Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Yeşilyurt Kent Konseyi, çocukların astronomi ve uzay dünyasına olan ilgisini arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Teleskop ile Ay Gözlemi” etkinliği düzenledi.

Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi Yoğun İlgi Görüyor

Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi yoğun ilgi görüyor. 2 binden fazla üyeye hizmet eden Yaşam Merkezi geniş spor alanları, fitness, sauna, havuz ve diğer sosyal aktiviteleriyle ilçe halkına hizmet sunarken, özellikle çocuklara yönelik kurslarda eğitici dersler veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Halı Dokuma Kursuna Yoğun İlgi Gösteriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çiğdem Tozkoparan Kadın Yaşam ve Spor Merkezi ile Kernek Külliyesi Kadın Yaşam Merkezi ve Kerpiç Ev’lerde açılan halı dokuma kursları devam ediyor.

Semt Konağı Öğrencileri Sanat Sokağını Gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirilen ortaokul öğrencilerine yönelik Yaz Okulu Programları çerçevesinde eğitim gören öğrenciler, Sanat Sokağı’nda bulunan Radyo ve Gramofon Müzesi, Fotoğraf Makinesi Müzesi’ni ve Malatya Kültür Evi’ni gezdi.

Çocuklarımızın Gözlerindeki Işıltı Asla Sönmesin

Çocukları deprem travmasından uzak tutup geleceğe daha güvenle ve umutla bakmalarını sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesi, ‘İyilik Makası’ adı altında başlattığı yeni projesiyle çocukların hayatına renk katmaya başladı. Sütlüce Mahallesinde gerçekleşen ilk etkinlikte yarışmalar düzenlendi, hediyeler dağıtıldı, çocuklar keyifli ve neşeli anlar yaşadı.

Battalgazi Belediyesi’nden Depremzede Öğrencilere İzcilik Kampı

Malatya’daki izcilik branşının en büyük destekçisi olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatıyla asrın felaketini yaşayan 120 depremzede öğrenci, İstanbul Ümraniye’de düzenlenen Asrın Dayanışması Yaz İzci Kampı’na uğurlandı. Bir haftalık kampa katılan depremzede öğrencileri, Başkan Güder uğurladı.

Ali Cengiz Malatya Kültür Müdürlüğüne Atandı

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, kurumun şube müdürlerinden Ali Cengiz vekâleten atandı.

Başkan Çınar'ın Girişimleriyle Çırmıhtı'ya Yeni Bir İş Merkezi Kuruluyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar' Çırmıhtı İş Merkezi Projesi ile Bölge Ekonomisini Yeniden Hareketlendireceğiz'

Semt Konağı Yaz Okulu Öğrencileri Hayvanat Bahçesini Gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya Temsilciliği ile ortak olarak gerçekleştirilen ortaokul öğrencilerine yönelik Yaz Okulu Programları çerçevesinde eğitim gören öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hayvanat bahçesini gezdi.

İzmir turizminde tarihi rekor

İzmir, 2022 yılında turizmde tüm zamanların rekorunu kırarak 2 milyon 153 bin 881 turisti ağırladı.

Başkan Büyükkılıç, Eşsiz Deha Mimar Sinan’ı Andı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın 435. vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Toplam 869 haber.