Gündem

Gündem Haberleri

Kuzey İlçelerde Şiddetli Yağış Bekleniyor

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un meteorolojik değerlendirmesine göre İstanbul’un kuzey ilçelerinde saatte 20 ila 50 kilometre arasında değişen hızda esen şiddetli rüzgar etkili olacak.

Vali Eşi Hanife Yazıcı'dan Şehit Ailelerine Ziyaret

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar ve Şehit J. Ast. Çvş. Semih Özbey'in ailelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Şahin Memur Emekli Maaşları Düzeltilmeli

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı ve Kamu-sen Malatya İl Başkanı Fevzi Şahin, yerel seçimler öncesinde memur emekli maaşlarının düzeltilmesini istedi.

Vali Ersin Yazıcı'dan TOKİ Konutlarında İnceleme

Vali Ersin Yazıcı, depremzede vatandaşlarımız için Yeşilyurt İkizce Mahallesi'nde İkizce deprem konutlarını ve Battalgazi Orduzu Mahallesi'nde Gelinciktepe TOKİ konutlarını inceleyerek yetkili kişilerden bilgi aldı.

14 Şubat'ta Evlilik Mesaisi

Birlikteliklerini evlilikle taçlandırmak isteyen Çankayalılar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü seçti.

Çarpıcı Rapor: Nüfusun Çoğunluğu 2000 Öncesinde İnşa Edilmiş Binalarda Yaşıyor

Araştırma: Ortalama konut fiyatı asgari ücretin iki yüz katı Konut kriziyle birlikte kiracılaşma toplumun geneline yayılıyor

Kepez Belediyesi, Sel Felaketinin İzlerini Siliyor

Kepez Belediyesi, 3 aylık yağışı 12 saatte alan ilçede selin izlerinin silinmesi için başlatılan çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Kadınlara Şiddete Karşı Savunma Eğitimi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ücretsiz olarak düzenlediği ve büyük ilgi gören “Kadınlar İçin Savunma Atölyesi” başarıyla tamamlandı.

B Sınıfı Ehliyet Sahipleri Artık 125 Cc’ye Kadar Motosiklet Kullanabilecekler

Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre, en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olan ve gerekli şartları sağlayan sürücüler, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılan motosikletleri kullanabilecek.

İstiklal Madalyası Şanlı Bayrağımızda Dalgalandı

Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde şehrin nişanesi olan kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından Türk Bayrağı’na takılarak göndere çekildi.

Kahramanlık Destanımız 104 Yaşında

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutlayan Başkan Güngör, “Aziz ecdadımızın bağımsızlık sevdası; yeri geldi kaleme döküldü beyanname oldu, yeri geldi hutbe oldu, yeri geldi direniş oldu akın akın büyüyerek tüm Anadolu’ya yayıldı.

6 Şubat Depremlerinde Vefat Edenlerin İsimleri Laboratuvarlara Verildi

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde kaybettiğimiz idari ve akademik personellerimiz ile öğrencilerimizin isimleri laboratuvarlara verildi.

Kore Kızılhaçı’ndan Kızılay’a Büyük Destek

Güney Kore deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor

Yılmaz “Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu”na Katıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlene “Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu”na Malatya’dan Kernekhaber.com Genel Yayın Yönetmeni İskender Yılmaz da katıldı. Yılmaz sempozyumda, deprem felaketi sırasında ve sonrasında yaşanılanları bir gazeteci gözü ile anlattı.

PROF. DR. Mehmet Önal Doğu Anadolu Fayında Büyük Bir Deprem Olursa Çöşnük Fayını Tetikler.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin anısına üniversitemiz bünyesinde anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Malatya'ya Üç Gün Girişler Yasaklandı

Malatya Valiliği 6 şubat depreminin yıldönümünde 5 Şubat Pazartesi Gününden itibaren 3 gün süreyle Malatya'ya girişleri ve deprem anma etkinlikleri haricindeki, etkinlikleri yasakladığını duyurdu.

Keskin Çökmüş Olan Bu Şehir Yeniden Ayağa Kalkacak

Malatya'yı terk etmeyen, sorunlara rağmen ayakta kalma mücadelesini sürdüren, sıkıntılara göğüs vererek Malatya'nın sokaklarını aydınlatan esnaf ve sanatkarlarıma gönülden teşekkür ediyorum.

6 Şubat Depremlerini Unutmadık Unutmayacağız

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

6 Şubat Depremlerinin Üzerinden 1 Yıl Geçti Sorunlar Hala Devam Ediyor

Her şey bundan 1 yıl önce yaşandı. Yaşanmaması gereken acı dolu bir gündü. Yüzyılın en soğuk günüydü.

Toplam 2240 haber.