Eğitim

Eğitim Haberleri

Dünya çapında 80 bin okulda 30 milyon kişi Çince öğreniyor

Çin Eğitim Bakanlığı, Henan eyaletinin Anyang kentinde “2023 Çin’de dil durumu” adlı bir rapor yayımladı ve 2022 yılında standart Çince’nin yaygınlaştırılma durumu hakkında bilgi verdi.

Malatya'ya Yeni Milli Eğitim Müdürü Atandı

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Yardımcısı görevinde bulunan Behçet Bekiroğlu, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

Malatya Kent Konseyi’nde Öğrencilere YKS İçin Danışmanlık Hizmeti Veriliyor

Malatya Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu, Sentez Eğitim Kurumları işbirliğinde YKS’ye giren ve tercih yapmayı hak eden öğrencilere danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi bünyesinde Tercih Merkezi açtı.

KİÜ 4 Yeni Lisan Ve 1 Ön Lisans Bölümünde Öğrenci Alacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercih Kılavuzu yayımlandı.

2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 18 Temmuz 2023 Salı günü saat: 13.00’de Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Vali Şahin Malatya Turgut Özal Üniversitesinin 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine Katıldı

Vali Hulusi Şahin, Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine Katıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığın Da Stajyer Öğrencilere Uygulamalı Eğitim

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan stajyer öğrencilerine uygulamalı olarak eğitim veriliyor.

LGS'de Malatya'dan 4 Öğrenci Türkiye Birincisi

Bugün açıklanan LGS sonuçlarının ardından birinciler belli oldu. Açıklanan sonuçlara göre Türkiye birincisi olan öğrencilerimiz Duygu YURTSEVER, İrem KAŞOĞLU, Melike BEHÇET ve Zeynep Zülal YARIŞ tüm sorulara doğru cevap vererek sınavdan tam puan aldılar.

2023 YKS Analizi: Türkçe Soruları Uzun, Matematik İşlem Ağırlıklı

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sınavı tamamlandı. Sevinç Eğitim Kurumları Eğitim Öğretim Direktörü Murat Gürsoy ve bölüm başkanları YKS 2023 sınavını değerlendirdi.

Battalgazi Belediyesi’nin Düzenlediği TYT Kampında Dersler Başladı

Battalgazi Belediyesi tarafından 17-18 Haziran’da düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan depremzede öğrencilere destek olmak amacıyla ücretsiz düzenlenen Temel Yeterlilik Testi (TYT) Genel Tekrar Kampının startı verildi.

Battalgazi Belediyesi'nden Depremzede Öğrencilere Sınav Desteği

Battalgazi Belediyesi tarafından 17-18 Haziran'da düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan depremzede öğrencilere destek olmak amacıyla ücretsiz TYT Genel Tekrar Kampı düzenlenecek.

Semt Konaklarında Eğitim Faaliyetlerine Başlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı semt konaklarında eğitim ve öğrenime başlandı.

23 Nisan Valimiz Tarık Boztepe; Sağlam ve Güvenli Evler Yapılsın

Malatya Valisi Hulusi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Şehit Kenan Çetin İmam Hatip Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Tarık Boztepe’ye devretti.

Başkan Gürkan, Başkanlık Koltuğunu Elif Kayra Şengönül’e Devretti

Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında önemli makamları devralan çocuklar bu yılda geleneklerini sürdürerek, kentleri 1 günlüğüne yönettiler.

Başkan Söylemez Deprem Bölgesinde Hayat Ve Çalışma şartları İyileştirilmelidir

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez Sosyal Medyasın da yaptığı paylaşımda Deprem Bölgesinde Hayat Çalışma şartlarını İyileştirilmesini İstedi.

23 Derslikli Okul Protokolü İmzalandı

Eğitime 0destek kampanyası kapsamında Kazancı Holding iştiraki Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından Battalgazi İlçesi İskender Mahallesinde yaptırılacak olan “23 Derslikli Hafif Çelik Teknik Lise”Protokolü Valilik Makamında imzalandı.

YKS Hazırlık Sürecindeki Motivasyonunuz Ne?

Gençlik yıllarımızın başında önümüzde koskoca bir soru işareti vardır.

İnönü Üniversitesinde Unvanda Yükselen Akademisyenlere Cübbeleri Giydirildi

İnönü Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde görev yapan ve yükselme kadrolarına atanan akademisyenlere Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından cübbeleri giydirildi.

ÖSYM'den 4 İlde Sınav Kararı

ÖSYM, 11 ili yerle bir eden depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da durdurulan sınavların yeniden başlayacağını açıkladı.

Toplam 358 haber.