2019 Haberleri

2019 Haberleri

Başkan Güder Gençlik ve Medeniyet Hareketi Üyeleriyle Buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Gençlik Ve Medeniyet Hareketi üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Güder 2019 yılından bu yana ilçeye kazandırılan yatırımları anlattı.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan Erbakan'ın partisine geçti

AK Parti'nin adayı olarak ilk belediye başkanlığını yapan akabinde 31 Mart 2019 da yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti Akçadağ'da aday göstermediği Ali Kazgan bağımsız aday olarak seçime girmiş Akçadağ Belediye Başkanı olmuştu.

Çınar: Yeşilyurt'a 95 Yeni Yatırım Kazandırdık

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2019 ile 2023 yılları arasında Yeşilyurt İlçesinde hayata geçen yatırımların yanı sıra devam eden projelerin bütün ayrıntılarını AK Parti Yeşilyurt İlçe Yönetimi ile Kadın ve Gençlik Kolları Üyelerine anlattı. Başkan Çınar, beş yıl içerisinde güncel reel piyasa değeri 1 Milyar 681 Milyon 181 Bin 744 TL. olan 95 yeni yatırımı vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Üretime Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’ndeki üretim tüm hızıyla devam ediyor. Kadınların el emeğiyle yapılan ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Battalgazi’deki Ulaşım Yatırımları Yüz Güldürüyor

2019 yılından bu yana hayata geçirdiği milyonluk ulaşım yatırımıyla huzurun ilçesi Battalgazi’de vatandaşlardan büyük takdir toplamayı başaran Battalgazi Belediyesi, Çolakoğlu Mahallesi’nde 15 kilometrelik 2.kat sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

Çin’de günlük hava trafiği, salgın öncesi döneme yaklaştı

Çin’de günlük uçuş sayısı, resmi verilere göre, içinde bulunduğumuz yılın ilk yarısında, salgın öncesi 2019 yılındaki düzeyinin yeniden yüzde 89 kadarına varmış bulunuyor.

Başkan Güder Battalgazi’deki Hizmet Maratonumuz Sürecek

2019 yılından bu yana hayata geçirdiği yatırımlarla Battalgazi’ye hizmette altın çağını yaşatan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Saim Balat ve dernek yönetimini ziyaret etti.

‘1 Ekmek 1 Çorba’ 1 Milyonu Aşkın Vatandaşa Ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılından bu yana sürdürülen ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesinde, 1 milyonun üzerinde çorba dağıtımı gerçekleştirildi.

Şehrimize 4 Milyar Tl’lik Yatırım Kazandırdık

AK Parti İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “2019 yılından günümüze kadar KASKİ dâhil şehrimize toplamda 4 Milyar TL’lik yatırım kazandırdık.

Başkan Güder Hemşehrilerimizle Birlikte Güçlüyüz

2019 yılından bu yana dur durak demeden ilçede adım atmadık yer çalınmadık kapı ziyaret edilmedik esnaf bırakmayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Orduzu Kaldırım mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Battalgazi’deki Muhtarlardan Başkan Güder’e Hizmet Teşekkürü

Battalgazi’de görev yapan muhtarlar, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de 2019 yılından bu yana hayata geçirilen hizmet ve yatırımlar nedeniyle Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Dağdeviren'den suç ve suçlularla mücadelede kararlılık vurgusu

Malatya Emniyet müdürlüğü olarak görev tevdi edildiği 29.09.2019 tarihinden bugüne bizden öncede olduğu gibi kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak suç ve suçlularla mücadele etmek amacıyla kesintisiz ve amansız mücadele edilmiş ediliyor ve edilmeye devam edilecektir.

Halk Taşıt ile İzmirlilere 122 milyon TL’lik katkı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Mart 2019’da göreve gelir gelmez başlattığı Halk Taşıt uygulaması kapsamında, belirli saatlerde tüm toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirimli hizmet veriliyor.

Türk Kızılay Malatya Şubesin’de Bayrak Değişimi

2019 yılında görevi Av. Umut Yalçın'dan devralan Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu; gerçekleşen Türk Kızılay Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulunda görevi Dr. Harun Kurt'a devretti.

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2019’da kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Malatya’nın tanıtımının bir koordinasyon içerisinde yürütülmesi amacıyla kurulan, sekretaryasını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Malatya Tanıtım ve Geliştirme Kurulu” ilk toplantısını Vali Aydın Baruş başkanlığında yaptı.

Mersin Büyükşehir, Halk Kart’la Yerel Esnafa Da Destek Oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılının Ekim ayında başlattığı Halk Kart hizmeti sayesinde Mersinli esnafın kasasına 26 ayda toplam 33 milyon 406 bin TL girdi.

Mersin’deki Sosyal Belediyecilik Türkiye’ye Örnek Oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 1 Nisan 2019’dan bu yana hayata geçirdiği projeler Türkiye’de yankı uyandırdı.

Covıd 19 Salgınında İkinci Yıl Geride Kaldı; İki Yılda 114 Milyondan Fazla Haber Çıktı

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında, ikinci yılı geride bıraktık. Ülkemizdeki ilk vaka 11 Mart 2020 tarihinde görülse de, dünyadaki ilk vaka 1 Aralık 2019 yılında Çin’in Vuhan kentinde çıktı.

En Çok Yaralama Suçu İşlendi

Ceza infaz kurumlarında 31 Aralık 2020 tarihindeki kişi sayısı 266 bin 831 olurken, her yıl giderek artan rakamın 2019 yılına oranla yüzde 8,5 azaldığı gözlendi.

Yeşilyurt Belediyesi, İHA-0 İHA-1 Drone Ticari Pilot Sertifika Eğitim Kursu Açıyor

Yeşilyurt Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Desteklenen "Kiltepe Kadın Mesleki Eğitim Merkezi Ve Yaşam Alanı Projesi " kapsamında, İHA 0 – İHA 1 Drone Ticari Pilot Sertifika Eğitim Kursu açacak.

Battalgazi’deki Hizmet Ve Yatırımlar Takdirle Karşılanıyor

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Oda üyeleri birlikte 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından geride kalan 2.5 yıllık zaman zarfı içerisinde Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de hayata geçirilen proje alanlarını gezerek, bu hizmet ve yatırımların baş mimarı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti.

Xinjiang’da ilk 7 ayda turist sayısı 120 milyonu aştı

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde yılın ilk 7 ayında ağırlanan turist sayısı, 2019 yılına göre yüzde 8,03 oranında artarak 120 milyon 703 bin 300’e ulaştı.

Malatya’dan İlk Seferi 13 Temmuz da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu 02.10.2019’da ilk olarak yazılı soru önergesi ile akabinde de TBMM Genel Kurul çalışmaları, bütçe görüşmeleri ve komisyon çalışmalarında dile getirdi

Kadın Kooperatifi Kafe Market Büyük İlgi Görüyor

2019 yılında kurulan ve hayata geçirdiği projelerle Malatya’da takdir toplayan Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi , açmış olduğu kafe market ile de örnek olmaya devam ediyor.

Battalgazi’deki Hizmet ve Yatırımlar Göz Dolduruyor

2019 seçimlerinde rekor bir oy alarak göreve gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in vizyon ve prestij yatırımları Battalgazi’de göz dolduruyor

Başarılı Kursiyerlere Sertifikaları Takdim Edildi

Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında başarılı bulduğu ‘3K Kadınım, Kazanırım ve Kalkınırım’ projesinin 2021 yılı eğitimleri sona erdi.

Başkan Güder Kooperatifimizin Çalışmaları Göğsümüzü Kabartıyor

Battalgazi Belediyesi tarafından 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan Fırat Kalkınma Ajansı’nın başarılı bulduğu ‘3K Kadınım, Kazanırım ve Kalkınırım’ projesinin 2021 yılı eğitimi başladı.

2019 Yılı Hane Harcamaları Belli Oldu

2019 Yılı Hane Harcamaları Belli Oldu

Nobel Barış Ödülü, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'ye verildi

Etiyopya ve Erite halklarının barışı için yaptıklarından dolayı 2019 Nobel Barış Ödülü, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'ye verildi.

Cari fazla Ağustos'ta arttı

Cari işlemler fazlası, 2019 Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre 554 milyon dolar artarak 2 milyar 604 milyon dolar olarak gerçekleşti.